Zašto se O.B. Tampons ispričao?

Zašto se O.B. Tampons ispričao?

Piše: -
O.B. Tampons isprika
Foto: tumblr.com

Piše: Anja Vujević

Vrlo originalan i zanimljiv potez nedavno je povukla tvrtka o.b. Tampons. Naime, nakon što je nestao proizvod o.b.Ultra na policama dućana u New Yorku i Kanadi još u kasnu jesen prošle 2011. godine, o.b.Tampons je osmislio originalan i zabavan način kako se ispričati korisnicama zbog nastale neugodnosti. Naime, videosnimkom koja prikazuje slatkog dečka koji pjeva pjesmicu isprike, a koja bi sudeći po današnjim standardima vrlo lako mogla biti jedna od pop hitova kojeg bi djevojke vriskale na koncertima, o.b.Tampons pronašao je put posut klišejima do ženskih srdaca. Spot prepun klišeja, od latica ruža na pješčanoj plaži kojima je ispisano vaše ime (da, i na to su mislili!), do tetovaže srca unutar kojeg je ispisana riječ “Sorry” pa čak i snježno bijeli golubovi ispišu vaše ime i ispriku na nebu.

Pored ugodne isprike, tu je i besplatno pakiranje

Njihova “Triple ‘Sorry'” osim ovog videa, nudi korisnicama i kupon kojeg samo trebaju isprintati i zamijeniti u dućanu za besplatno pakiranje – kada stigne. Najavljeno je da se očekuje da će se greška potpuno ispraviti do druge polovice ove godine, što su žene u Kanadi i New Yorku s olakšanjem pozdravile. Pitanje koje mi se nametnulo kada sam vidjela video isprike jest – zašto se ispričavaju? Čitajući razne tekstove na tu temu, dolazim do zaključka da velika većina ne zna zbog čega se ispričavaju. Što to znači za o.b.Tampons? Da su cijelom svijetu obznanili svoj propust iako su mogli proći “nekažnjeno”? Ili da su toliko obzirni da su se ispričali “pred svima” samo dijelu svojih korisnica?

Bilo bi zanimljivo saznati koliki postotak od njihovih korisnica uopće znalo za ovaj propust prije objave video-isprike. o.b.Tampons je doživio možda propust u poslovanju, ali se vrlo lako može dogoditi da upravo ovakva reakcija, koja pokazuje da cijene sve svoje korisnice, dovede nove djevojke i žene i podigne profit za koji postotak. Sudeći po nekim tekstovima, ali i dojmu kojeg je video ostavio, te ženskoj intuiciji, mogu pretpostaviti da se žene diljem svijeta ipak neće ljutiti, jer kao što Katja Presnal na svom blogu tvrdi – ako se itko ovdje treba ispričati, onda smo to mi žene – “Oprosti nam o.b. što si s nama samo kada smo u svom najgorem mogućem izdanju!”