YouTube uskoro nudi filmove i serije u vlastitoj režiji

YouTube uskoro nudi filmove i serije u vlastitoj režiji

Piše: -
YouTube uskoro nudi filmove i serije u vlastitoj režiji, gledanje filmova na youtubeu, gledanje serija na youtubeu, youtube kanali, što gledati na youtubeu

Već smo ranije pisali kako je YouTube postao televizija budućnosti te kako ovaj Googleov internetski servis očekuje daljnji rast. YouTube je internetski servis za razmjenu video sadržaja na kojem korisnici mogu postavljati, pregledavati, pretraživati i komentirati video isječke, a postao je daleko više od stranice za razmjenu sadržaja. YouTube je nakon Googlea postao druga najveća tražilica u povijesti!

Osim što su se mnogi anonimni autori videozapisa proslavili objavama video sadržaja na svojim YouTube kanalima, mnogi od njih su se uspjeli izdvojiti te zaraditi na broju pregleda. Čelnici Googleovog video servis su prepoznali i utjecaj filmske industrije. Iz tog razloga je YouTube sklopio partnerstvo s tvrtkom AwesomenessTV, inače u vlasništvu DreamWorksa, kako bi snimili seriju filmova, a planiraju i produciranje TV serija.  Premijera prvih filmova se najavljuje za jesen, a uspjeh filmova i serija će temeljiti na već proslavljenim autorima YouTube videa i njihovim zvijezdama.

– Zajedno ćemo napraviti više dugometražnih filmova u sljedeće dvije godine, a u svakom će glavnu riječ voditi zvijezde i autori koje su se proslavili svojim videima na YouTubeu. Filmove će producirati Brian Robbins iz Awesomeness TV-a. Svi će filmovi imati prvo globalnu premijeru na YouTubeu, a potom će ići u daljnja prikazivanja. To će biti budućnost distribucije. Nadamo se objaviti prvi film ove jeseni – rekao je Alex Carloss, jedan od čelnika YouTubea.

Uskoro i TV serije u produkciji YouTubea

Također, iz YouTubea su najavili kako će serije uključivati i komedije The Fine Brothersa i Smosha, te kriminalistički serijal koji će okupiti neke od najpoznatijih YouTube lica pod vodstvom video blogera Joeyja Graceffa. Plan je prikazivati i seriju  u kojoj bi gostovale poznate ličnosti i zvijezde američkog showbizza.

U YouTubeu neprekidno rade na razvoju novih sadržaja, ali i stvaranju novih mogućnosti za svoje korisnike stoga ne čudi činjenica da gledanost neprestano raste, a mnoge televizijske postaje i drugi mediji imaju svoje YouTube kanale. Ovaj internetski video servis istovremeno radi na povećanju informativnog, ali i zabavnog sadržaja. Stvaranje filmova i serija novi je korak u širenju sadržaja, a njegov uspjeh ovisi o tome hoće li korisnici prepoznati novi sadržaj i gledati ga na svojim računalima, tabletima i mobitelima.

Ovaj potez YouTubea ujedno je i odgovor na konkurenciju i nove opcije koje nude Facebook, Yahoo i Snapchat koji također radi na širenju i razvoju novog sadržaja. S nestrpljenjem očekujemo nove i zanimljive filmove i serije koji nam stižu na jesen.

Fotografija: Wikimedia