Vodič: Gdje se informirati o društvenim mrežama?

Vodič: Gdje se informirati o društvenim mrežama?

Piše: -
Gdje se informirati o društvenim mrežama

Zanimanje menadžera društvenih mreža veoma je popularno u posljednje vrijeme, međutim u našoj zemlji još uvijek ne postoji adekvatna literatura koja pokriva ovo područje ili pak program odnosno mjesto gdje se mogu informirati oni koji se bave ovim poslom, ili se njime žele baviti. Glavno mjesto za informiranje o ovom području je internet i brojne web stranice koje prate trendove i novosti vezane uz društvene mreže. Zato smo odlučili pomoći svima koji bi htjeli znati više, ali im nedostaje izvora te vam predstavljamo nekoliko korisnih web stranica i blogova na kojima se možete informirati o svemu što vas zanima, a vezano je uz vođenje društvenih mreža, digitalni PR, content marketing i općenito kvalitetnije poslovanje.

Vijesti o društvenim mrežama u svijetu

Simply Zesty specijalizirana je agencija za poslovanje na društvenim mrežama, a njezin blog može biti koristan izvor savjeta i trendova. Ovdje ćete pronaći najnovije statistike, dobre primjere vođenja profila na društvenim mrežama, informacije o tehnologijama, oglašavanju i marketingu.

Social media examiner je stranica koju bi trebao svakodnevno pratiti svatko tko želi biti u toku s novostima iz svijeta društvenih mreža. Ovaj online magazin pomaže savjetima te kako društvene mreže iskoristiti na najbolji način za poslovanje. Osim tekstova ovdje ćete naći i korisne podcastove, a blog vodi tim marketinških stručnjaka.

Inc.com je na tržištu prisutan više od 30 godina – u početku u printanom izdanju, a danas magazin možete pratiti online. Na ovom mjestu poduzetnici mogu pronaći korisne savjete i informacije, ali i inspiraciju za vođenje i unaprijeđenje svog poslovanja. Između ostalog, ovdje ćete naći veoma korisne tekstove vezane uz pokretanje startupa: od kuda krenuti, kako napisati poslovni plan i slične savjete za početnike.

Ragan je već 30 godina među vodećim kompanijama u području korporativnog komuniciranja i odnosa s javnošću. Organizira konferencije i radionice te u vlasništvu ima nekoliko web stranica. Ragan je namijenjen savjetima za moderno korporativno komuniciranje, a uključuje savjetovanje o društvenim mrežama, kako kvalitetno pisati i i uređivati, kako napisati dobar govor i sl.  Ragan ima još jednu stranicu – PR Daily gdje se mogu naći vijesti, savjeti i mišljenja o rješenjima i kampanjama iz područja PR-a, društvenih mreža i općenito svijeta medija.

SocialTimes je još jedan izvor novosti vezanih uz društvene mreže. Uz ovu stranicu svakako posjetite i AllFacebook te AllTwitter koje nude vijesti  i savjete o društvenim mrežama.

Mashable ne treba posebno predstavljati jer se ovaj website udomaćio u browserima većine koji se bave društvenim mrežama. Mashable se potvrdio kao vodeći izvor novosti iz ovog područja čije novosti prenose mnogi blogovi i portali.

Social Media Today nezavisna je online zajednica profesionalaca iz područja odnosa s javnošću, marketinga, oglašavanja i ostalih disciplina koje u svom poslovanju koriste društvene mreže. Svojim čitateljima svakodnevno pruža uvid u novosti i trendove vezane uz kvalitetnu online komunikaciju. Čitatelji također mogu dodavati i vlastite tekstove.

Jeff Bulas je savjetnik, trener i mentor te radi s kompanijama kojima pomaže pri optimizaciji njihovih online profila i prisutnosti na društvenim mrežama.  Vlastito iskustvo prenosi putem korisnih tekstova koje možete čitati na blogu.

The Next Web od 2008. godine donosi recentne novosti o internetskoj tehnologiji, poslovanju i kulturi. Osim weba na svoje mobilne telefone, e-čitače ili ipad možete preuzeti i online magazin.

Vijesti o društvenim mrežama u Hrvatskoj

Plan B nedavno je redizajniran i posvetio se temama koje pokrivaju digitalni marketing, društvene mreže, mobilne aplikacije… Na ovoj adresi možete pratiti sve od novih trendova, analiza trenutnog stanja te savjeta vezanih uz navedena područja.

Netokracija se etabablirala kao jedno od vodećih mjesta za informiranje o društvenim mrežama, digitalnim medijima, mobilnoj tehnologiji, start up projektima i sl. Ako želite saznati nasvježije novosti iz navedenih područja, onda tu i tamo posjetite ovu web stranicu.

ZIMO je portal s aktualnostima iz svijeta novih medija, tehnologija, društvenih mreža i digitalne kulture općenito. Ovdje ćete naći kratke novosti, a možete i pogledati neki od priloga u sklopu ZIMOtv projekta.

Specijalist na jednom mjestu okuplja stručnjake koji pišu o internetskom poslovanju, a uključuje sljedeće kategorije: business, komunikacija, projekti, promocija, tehnologija, trendovi i društvene mreže.

Foto: Pixabay