Vlada zavladala društvenim mrežama

Vlada zavladala društvenim mrežama

Piše: -
Vlada Republike Hrvatske društvene mreže

“Prije nekoliko trenutaka prisegnula je 12. Vlada Republike Hrvatske. Naš prvi korak je uspostaviti komunikaciju s vama. Narednih tjedana i mjeseci čeka nas puno posla, računamo na vaše prijedloge i podršku!”, napisano je prije oko sat vremena na službenom Facebook kanalu Milanovićeve Vlade.

Istodobno s tim, aktivirali su se njihovi računi i na ostalim popularnim društvenim mrežama. Tako ih, osim na Facebooku, možete pronaći i na Twitteru, YouTubeu i Flickru. Ovi računi, prema prvim porukama, aktivirani su u svrhu podrške, ali i prijedloga i kritika građana na rad nove vlasti. Prve pohvale i prijedlozi već su stigli, a broj lajkova i pratitelja raste velikom brzinom. Tako je u samo sat vremena od pokretanja stranice, Vladu na Facebooku lajkalo više od tisuću ljudi. Ova brojka uvelike govori o velikoj želji, ali i potrebi građana da daju podršku, ali i da se izjasne o svemu što u zemlji treba mijenjati.

Važnost društvenih medija u politici

Osim činjenice da je lijepo vidjeti da Kukuriku koalicija shvaća važnost društvenih medija, dobro je i to što se njihova e-aktivnost iz predizborne kampanje ni nakon pobjede na izborima nije smanjila. Čak štoviše, ovim potezom još se i povećala. U nadi kako će čitati, slušati i uvažavati želje građana koje će im se slati preko gore spomenutih kanala, a ne biti puko glasilo stranki, uredništvo InPublica želi im puno uspjeha u svom mandatu. Za dobro svih nas.