Veliki interes za najveću studentsku konferenciju u regiji

Veliki interes za najveću studentsku konferenciju u regiji

Piše: -
PR Arena Sarajevo

Do početka druge PR ARENE International, edukativne konferencije za studente o odnosima s javnošću, ostalo je nešto više od mjesec dana. Konferencija će okupiti studente iz svih većih sveučilišnih centara regije, a 40 dana do početka PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su zaprimili 200 prijava.

Konferencija će se održati u kultnom sarajevskom hotelu Holiday Inn, a eminentni predavači iz područja PR-a, medija i marketinga prenijet će svoja znanja studentima i kroz primjere iz prakse približiti im njihovu buduću struku.

Neki od njih su: Andy Mcguffie – glasnogovornik Delegacije Europske Unije u Bosni i Hercegovini, Melina Kamerić – glasnogovornica AL Jazeera Balkans, Danijela Rakić – PR Beogradske Arene, Ksenija Žlof – voditeljica odjela za odnose s javnošću Croatia Airlines, Zinaida Babović – direktorica sektora za odnose s javnošću Bosnalijek dd, Tatjana Novak – direktorica Press Clipping Slovenija i Jelena Ivanović – izvršna direktorica International Advertising Association Srbija.

Pored navedenih predavanja studenti će imati priliku prisustvovati panel diskusiji čiji će sudionici biti: Darko Soković – direktor centra za nove komunikacije Dokukino, Tomislav Korman – voditelj tima za online komunikacije Vlade Republike Hrvatske, Jasna Matić – Komisija Ujedinjenih nacija za broadband i digitalni razvoj Republike Srbije i Senka Kurt – direktorica informativnog programa RSG radija.

Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR ARENA Generator čiji je cilj da studentima omogući praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu. Partner ovog programa je vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba.

Više informacija možete pronaći na web siteu projekta www.prarena.ba na kojem možete popuniti i online prijavnicu, kao i na službenoj Facebook stranici i Twitter profilu. Kotizacija za učešće iznosi 35 KM.

PR ARENU International podržali su: HT Eronet, Fabrika duhana Sarajevo, Orbico, Red Bull, Bellissima, Regulatorna agencija za komunikacije, Vijeća za štampu u BiH, Internews i hotel Holiday Inn.