Uz Google tražilicu izbjegnite gužve i duga čekanja u bankama, dućanima, teretanama,…

Uz Google tražilicu izbjegnite gužve i duga čekanja u bankama, dućanima, teretanama,…

Piše: -
Google tražilica gužve

Google tražilica je dobila koristan update koji za ulogu ima pomaganje korisnicima da izbjegnu gužve prilikom korištenja usluga određenih tvrtki. Kod pretraživanja tvrtke na tražilici i klikanja na naziv kako bi se informirali o adresi, broju telefona i radnom vremenu, Google će sada prikazivati i “popularno vrijeme” za korištenje usluga te tvrtke. Ovi podaci za zadatak imaju pokazati u koje doba je tvrtka na najprometnija. Naravno, sve je potkrijepljeno s grafičkim prikazima u kojima možete gledati statistiku iz dana u dan.

Google skrajuće redove u dućanima
Foto: TechCrunch

Google je pojasnio da će ova vrsta informacija biti osobito korisna za one koji pokušavaju izbjeći duge redove i čekanja. Primjerice, kao kad idete po kavu u pauzi na poslu, planirate odlazak u trgovinu po nekolicinu namirnica ili jednostavno ako tražite vrijeme kada je vaša teretana najmanje pretrpana drugim korisnicima. Temeljna ideja je omogućiti korisnicima Googlea da mogu bolje planirati svoje vrijeme izbjegavajući korištenje usluga pojedinih tvrtki u njihovom najprometnijem dijelu dana.

Google kaže da je značajka trenutno omogućena za “milijune” lokacija i tvrtki širom svijeta, te će joj se moći izravno pristupiti iz Google tražilice na svim mobilnim telefonima s internetskom vezom na Android Google Search aplikaciji. Međutim, značajka će se “uglavnom pojavljivati samo na onim mjestima i tvrtkama koje će generirati najviše zahtjeva za informacijama o gužvama”, naglasio je Googleov glasnogovornik.

Napomenimo da je značajka u fazi implementiranja, tako da još nije dostupna velikom broju Google korisnika. Također, ova mogućnost nije dostupna na virtualnom asistentu Googleu Now.

Naime, ovo nije ništa novo jer već postoji velik broj aplikacija koje omogućuju korisnicima da vide kada su gužve na pojedinim mjestima. Primjerice, aplikacija NoWait informira korisnike o redovima čekanja u restoranima. No, u cijeloj priči je bitna Googleova sposobnost da prikupi podatke od više milijuna korisnika pametnih telefona te ih poveže s novom značajkom, a to ju u konačnici čini dostupnijom i raširenijom.

Foto: Wikimedia