Twitter uvodi dodavanje video sadržaja na aplikacije

Twitter uvodi dodavanje video sadržaja na aplikacije

Piše: -
Twitter video sadržaj

Koliko ste puta otvorili neku aplikaciju i razočarali se? Voljeli biste vidjeti kako se koristi prije nego ju sami pokrenete? Usred razočaranja i neznanja kako aplikacija funkcionira ugasili ste Facebook, Twitter ili neku drugu društvenu mrežu. Slažemo se s vama, a sada je i Twitter odlučio stati na kraj takvim situacijama.

Twitterov odjel za razvoj, u siječnju ove godine omogućio je korisnicima postavljanje video sadržaja na svoj servis. Sada su tu mogućnost proširili i na REST API program za developere s ciljem da povećaju video sadržaj na Twitteru.

Video sadržaj je IN

Video je trenutno najzanimljiviji sadržaj na Twitteru koji potiče korisnike na akciju i povezivanje s raznim temama. Od lansiranja opcije postavljanja videa dužine 30 sekundi, developeri su se raspitivali o uvođenju mogućnosti da i oni to čine putem Twitter API. Konačno API je dobio pristup za dodavanje video sadržaja i protokol koji omogućava postavljanje slika u blokovima tzv. chunked uploads. Prijenos videozapisa predstavlja jedinstvene izazove zbog veličine datoteka, brzina spajanja, i raznih uređaja. Chunked uploads omogućuje učitavanje datoteke u zasebnim dijelovima. Na svom Twitter profilu objavili su upute i smjernice za upoznavanje s ovom novom funkcionalnošću. Sada programeri mogu omogućiti korisnicima njihovih aplikacija na Twitteru da dodaju video klipove dužine 30 sekundi ili GIFove veličine do 15 megabajta u svoje tvitove.

Povećanje interesa korisnika

Uvođenje ove mogućnosti developerima na Twitteru možemo smatrati i odgovorom na opciju dodavanja oglasa na aplikacije od strane Facebooka. Prema podacima s kraja 2014. godine na Facebooku je broj video objava po osobi narastao za 75 posto globalno i 94 posto u SAD-u. Slijedom takvih podataka 2015. godina proglašena je godinom video sadržaja, pa ne čudi što vodeće društvene mreže u svaki dio svog razvoja implementiraju upravo mogućnost postavljanja video sadržaja. Podaci iz studenog 2014. pokazuju da prosječno vrijeme koje korisnici provedu na Twitteru iznosi 17,1 minutu dnevno, što ga svrstava na peto mjesto među društvenim mrežama, iza Facebooka, Tumblra, Instagrama i Pinteresta. Ovim potezom zajedno s lansiranjem nove tražilice želi učiniti svoj servis pristupačnijim i zanimljivijim trenutnim i potencijalnim korisnicima.

Fotografija: Coco Curranski