Twitter svima daje mogućnost praćenja 5000 profila, bez obzira na broj followera

Twitter svima daje mogućnost praćenja 5000 profila, bez obzira na broj followera

Piše: -
Twitter profili follow

Ako baš i niste popularni na Twitteru, ali od početka svojeg korištenja ove društvene mreže imate neutaživu želju zapratiti što je moguće više profila, stižu dobre vijesti.

Twitter je odlučio povećati granicu za broj profila koje možete zapratiti na čak 5000, makar imali i ne toliko popularan profil. Ovo bi mogla biti velika stvar za sve koji Twitter više koriste za praćenje novosti, a manje za samo tvitanje jer je Twitter profilima s malim brojem followera dopuštao praćenje maksimalno 2000 profila.

Izgleda da se Twitter na ovaj korak odlučio iz dva razloga. Prvi su sve bolji Twitterovi mehanizmi zaštite protiv trolova i spama jer je tviteraš s jako velikim brojem zapraćenih profila dosta često jasan znak da se radi o spam profilu. Drugi, i za sam Twitter puno važniji razlog je pokušaj zadržavanja pozornosti novih, ali i već postojećih korisnika koliko god je to moguće jer se rast Twitter korisnika u zadnje vrijeme poprilično usporio.

Naravno, još uvijek možete zapratiti i više od 5000 profila ako to želite, ali to ovisi o omjeru profila koji pratite i onih koji su zapratili vas. “Morat ćete skupiti više followera želite li zapratiti nove profile. Primjerice, ne možete zapratiti 10000 profila ako imate samo 100 followera“, poručuju iz Twittera.

Iz Twittera napominju da dnevno možete zapratiti maksimalno 1000 profila, objašnjavajući da ovakva ograničenja služe kako bi društvena mreža funkcionirala što je moguće bolje pa se zato bez iznimaka odnosi na sve korisnike, makar imali developer ili čak službeni, tj. verificirani profil.

Hoćete li sada mahnito početi klikati po ‘follow’ gumbu ili vam ova novost baš i ne predstavlja nešto značajno?

Fotografija: nofrills / Flickr