Twitter se želi približiti korisnicima pa olakšava korištenje tražilice

Twitter se želi približiti korisnicima pa olakšava korištenje tražilice

Piše: -
twitter tražilica

Iako Twitter djeluje kao jednostavan servis gdje su objave ograničene na 140 znakova putem kojeg šaljemo poruke drugima, jednostavnost uporabe je područje s kojim se Twitter borio godinama. Novi korisnici Twittera često još imaju problema s pronalaskom osoba koje žele slijediti, privlačenjem svojih sljedbenika, a kod mnogih se čini da su više zainteresirani za pasivno praćenje timelinea na Twitteru nego da postanu aktivni korisnici i sami.

Twitter je izbacio novo sučelje svoje tražilice. Namjera im je da dizajn bude jednostavniji s više opcija za filtriranje. Nove opcije filtriranja omogućuju sortiranje rezultata po top tvitovima, live tvitovima, profilima, fotografijama, videima, vijestima i još mnogo drugih mogućnosti. Testiranje ove promjene započelo je u travnju i provjereno je na manjoj skupini korisnika.

Jednostavnije i olakšano pretraživanje

Obnovljeno sučelje jedno je od značajnijih ažuriranja Twitter tražilice u posljednjih nekoliko mjeseci, a ideja kojom su se stručnjaci iz Twittera vodili je da se stvori nova tražilica koja će olakšati pretraživanje između tvitova, profila, fotografija i videa.

Prije ste na Twitterovom sučelju mogli prebacivati između Top Tweets i All Tweets, a novo sučelje je preimenovalo odjeljak “All” u “Live”, koji prilikom pretraživanja daje veći osjećaj neposrednosti.

Sada kada tražite ključnu riječ ili frazu, rezultati pretraživanja pozicionirat će vezani tvit pri vrhu stranice – nešto vezano za vaše prijašnje česte tvitove ili određene favorite u pretraživanjima, a ispod toga bit će smještene fotografije i najnoviji tvitovi.

U nekim slučajevima, na vrhu rezultata pretraživanja nije nužno onaj tweet koji najviše odgovara upisanim riječima, nego onaj za kojeg Twitter smatra da bolje odgovara “namjeri” traženog pojma.

 Pružamo novo iskustvo pretraživanja web korisnicima. Za sve mogućnosti koje smo kreirali i dalje ćemo raditi na stalnim poboljšanjima, kako bi Twitter učinili još jednostavnijim za korisnike i olakšali im pretraživanja – poručili su iz tvrtke.

Približavanje Twittera korisnicima

Twitter se nizom nedavnih promjena, koje uključuju mogućnost praćenja što se događa preko većeg broja kategorija za vijesti, kao i opcija poput “instant timelinea” i “while you were away” odlučio još više približiti novim i potencijalnim korisnicima. Nova tražilica kojom je olakšano pretraživanje zajedno s navedenim novostima dizajnirana je kako bi iskustvo korištenja Twittera podigli na veću i prije svega, jednostavniju razinu s ciljem da se novi korisnici bolje snađu na mreži. Također, olakšavanjem pretraživanja najaktivniji korisnici koje sada čini grupa od 18-29 godina će sigurno povećati vrijeme provedeno na Twitteru sa 23,5 minuta u danu na više.