Twitter je predstavio Moments, jednu od najvećih novosti u svojoj povijesti

Twitter je predstavio Moments, jednu od najvećih novosti u svojoj povijesti

Piše: -
Twitter Moments opcija

Samo 24 sata nakon što je Twitter objavio postavljanje Jacka Dorseya na mjesto CEO-a, projekt Lightning, dugoočekivani alat za praćenje događaja, napokon je lansiran. Nova opcija dobila je naziv ‘Moments’ i obilježava najveću promjenu Twittera od pokretanja same tvrtke.

Moments opcija je grupa tvitova koja u trenu donosi korisnicima najbolje i najnovije događaje na Twitteru. Ovaj alat uključuje tabove s najaktualnijim vijestima, sportskim, zabavnim i drugim kategorijama kojima se pretraživanje najnovijeg sadržaja znatno olakšava i pojednostavljuje.

Ukratko, kada kliknete na Moments opciju, Twitter će vam pružiti full-screen ​​iskustvo kombinirajući tvitove, video, Vine i GIF-ove u jednom prikazu. Svaki Moment ispunjava zaslon s jednom tvitanom slikom, koje korisnici mogu prelistavati kako bi dobili uvid u cijelu priču, dok se klikom na tvit otkriva se više detalja o određenom događaju.

Na razvoju Moments opcije radio je tim Twitterovih stručnjaka zajedno s medijskim partnerima, a zanimljivo je da čak ni ne trebate nikoga pratiti na Twitteru da bi vam se nudio pregled događaja kroz ovu revolucionarnu novost.

Tvitovi unutar Moments feeda sastavljeni su od svih Twitter korisnika, renomiranih medijskih kuća, poznatih osoba do običnih ljudi i njihovih raznih interesa koje dijele na mreži. Sljedovi Moments opcije ne traju dugo, a svaki od njih broji od 15 do 30 tvitova, te za cilj imaju predstaviti korisnicima jasne priče uz veliki naglasak na tvitove s videima i slikama.

Moments opcija za sada je dostupna samo američkim korisnicima, a nadamo se ubrzo i nama ostalima. Detaljnije informacije o korištenju ovog odličnog Twitterovog alata možete pronaći ovdje.

Fotografija: Twitter / InPublic