Twitter je lansirao Safety Center kako bi korisnicima pomogao u obrani od...

Twitter je lansirao Safety Center kako bi korisnicima pomogao u obrani od trolova

Piše: -
Twitter trolovi

Imate li Twitter profil malo duže, vjerojatno ste se upoznali s izrazom ‘Twitter trol‘ i problemom njihove najezde na ovu društvenu mrežu.

Twitter je upoznat s problemom, ali ovoj društvenoj mreži do sada nikako nije polazilo za rukom pronaći zadovoljavajuće rješenje. Najnoviji pokušaj suzbijanja trolova zove se Safety Center, stranica na kojoj će Twitter korisnici pronaći savjete kako maksimalno zaštititi svoj profil koristeći postojeće Twitter opcije.

Safety Center je u biti agregator sadržaja koji je do sada bio ‘razbacan’ po Twitterovim stranicama za korisničku podršku i objavama na službenom blogu, a glavni cilj mu je lakše obrazovanje korisnika i upoznavanje sa svime što je korisniku na raspolaganju u borbi s Twitter trolovima.

Koliko su Twitter trolovi ozbiljan problem pokazuje jedno istraživanje koje je za primjer uzelo vrijeđanje nogometaša Premier lige i zabilježilo da čak 88% trolova dolazi s Twittera, a nakon toga slijede Facebook (8%), forumi (3%) i blogovi (1%).

Ovaj potez je hvalevrijedan, ali pitanje je koliko će zbilja imati utjecaja na krajnje korisničko iskustvo i hoće li ipak biti potrebno uvesti neke strože mjere kako bi se aktivnost trolova na Twitteru svela na minimum.

Kako god bilo, Twitterov Safety Center bi za svaki slučaj trebali posjetiti svi, pogotovo oni tviteraši koji su tek nedavno počeli cvrkutati i koji još nisu u potpunosti upoznati sa svim sigurnosnim opcijama Twittera. Par klikova bi vas moglo spasiti od toga da budete lak mamac trolovima i učiniti vam korištenje Twittera ugodnijim pa zašto to ne napraviti?

Hoće li Safety Center po vašem mišljenu uspjeti učiniti Twitter ugodnijim mjestom za provoditi dan ili će se Twitter morati u dogledno vrijeme ozbiljnije pozabaviti pitanjem trolova?

Fotografija: Twitter