Twitter je korisnicima omogućio slanje grupnih poruka i snimanje videa

Twitter je korisnicima omogućio slanje grupnih poruka i snimanje videa

Piše: -
twitter poruke video

Čini se da Twitterov CEO Dick Costolo i njegov novoizabrani menadžment tim ne gube vrijeme s uvođenjem promjena.

U nastojanju da uhvate korak s Facebookom, Twitter je predstavio dva novitetaopciju slanja privatnih poruka grupi tviteraša kao i opciju snimanja i editiranja videa koje će korisnici moći podijeliti sa svojim pratiteljima.

Tako će tviteraši sada moći slati privatne poruke grupi do 20 ljudi, a opasnost od spama će se minimalizirati ograničenjem gdje će svi poruke moći slati samo tviterašima s kojima su već povezani, a sudionici grupne poruke mogu naknadno dodavati druge tviteraše u grupu.

Što se tiče videa, njihova maksimalna moguća dužina će biti 30 sekundi, a kako kaže Twitterova product menadžerica Jinen Kamdar – poanta je u autentičnosti:

“Svatko će na Twitteru moći snimiti i podijeliti video. Ovdje je manje naglasak na profesionalnom editiranju, a više na brzinskom snimanju i dijeljenju autentičnih snimki s ostatkom svijeta”, objašnjava Kamdar.

Twitter grupne poruke i video biti će implementirane na službenu Twitter stranicu, kao i na svoju službenu Twitter aplikaciju i TweetDeck aplikaciju za iOS i Android. U slučaju da ove novosti još uvijek ne vidite među opcijama na svojem profilu, savjetujemo da se malo strpite jer će ih Twitter postepeno učiniti dostupnim svima u idućih nekoliko tjedana.

Fotografija: Twitter