Top 5: Najbolje Facebook igre po našem izboru

Top 5: Najbolje Facebook igre po našem izboru

Piše: -
facebook igre

Facebook nije samo društvena mreža za dopisivanje, komentiranje i objavljivanje slika i statusa – na njemu također možemo pronaći različite vrste igara.

Kada ste online i komunicirate s vašim prijateljima, možete začiniti vaše vrijeme provedeno na Facebooku igranjem nekih od najpopularnijih igara na društvenim mrežama. Povodom toga vam predstavljamo najbolje Facebook igre prema našem izboru.

1. Farmville 2 održava reputaciju prethodnika

Baš kao i kod njegovog prethodnika, u Farmvilleu 2 također imate zadatak održavati svoju farmu. Sadnja, berba i domaće životinje dio su ove super zarazne igre. Nastavak vam pruža mogućnost da stvorite vlastitu farmu i u 3D formatu. Baš kao Farmville, Farmville 2 također vam omogućuje da pomognete svojim prijateljima u gradnji i napretku njihove farme. Vaši prijatelji vam mogu uzvratiti uslugu radom na vašoj farmi.

Ova Facebook igra je potpuno besplatna, a on njenoj popularnosti svjedoči i broj fanova koji je prešao brojku milijun.

2. Candy Crush Saga ne posustaje

Sigurno ste puno puta čuli ime ove igre, a ponajviše u notifikacijama Facebook zahtjeva za igranje koji dolaze od vaših prijatelja. Osim zasebne aplikacije za smartphone uređaje, sada je možete besplatno igrati i na Facebooku. Igra do određene razine ne traži naknadu, ali ako želite dodatne poteze i nivoe, to ćete ipak morati platiti.

Ova igra slagalica je veliki ubojica vremena i osim toga, vrlo je zarazna. Nakon što se uhodate i zaredate s prelascima svake iduće razine, nećete moći prestati igrati dok god vam pruža nove izazove.

3. Pet Rescue Saga spašava ljubimce

Morat ćete imati visoku razinu koncentracije za igranje ove zabavne igre slagalice. Potezi su ograničeni, tako da ćete morati planirati i prije donošenja bilo kakve odluke. Spojite blokove iste boje u nizu i spasite vašeg ljubimca. Ovu igru možete igrati sami, ili možete poslati Facebook pozivnice svojim prijateljima i igrati s njima.

4. Trivia Crack stavlja vas na kušnju provjerom znanja

Ako ste jedan od onih koji vole koristiti moždane vijuge, onda je ovo igra koju morate igrati. U ovoj Facebook igri postoje različite kategorije pitanja kao što su: sport, zabava, povijest, zemljopis, znanost i tehnologija, umjetnost i književnost. Da biste započeli igru, trebate zavrtjeti kotač kako bi dobili kategoriju pitanja na koje ćete odgovarati.

5. Criminal Case za ljubitelje istraživanja

Ako ste oduvijek željeli biti detektiv Sherlock Holmes, onda možete zasititi svoj želju kroz ovu igru. U njoj ćete morati paziti na kriminalca koji prolazi kroz mjesto zločina i ostavlja tragove.

Facebook igre igraju svi – i stari i mladi!

Nadamo se da smo vam našim izborom najboljih Facebook igara pomogli u odabiru novih kratitelja dosade. Ako ste mislili da su igre namijenjene samo mlađim generacijama, prevarili ste se, jer igre na Facebooku igraju korisnici svih dobnih skupina.

Naime, prosječan gejmer na društvenim mrežama ima 40 godina. Stoga i ne čudi da Facebook veliki dio oglašavanja usmjerava baš na igre. Facebook se kao društvena mreža razvio do ovih razmjera u velikoj mjeri zahvaljujući igrama koje su korisnici popularizirali na njemu. Vjerujemo da se svi slažete da Facebook bez svojih igara ne bi bio isti. Iako nas gnjave dosadne notifikacije i pozivi na igru od naših prijatelja, mora se priznati da su Facebook igre ipak prepoznatljiv i važan dio društvene zajednice koja se okuplja na toj mreži.

Fotografija: m01229 / Flickr