Saznajte kako u tri koraka kreirati tajnu Facebook grupu

Saznajte kako u tri koraka kreirati tajnu Facebook grupu

Piše: -
Tajna Facebook grupa

Nebitno radi li se o tračevima, tajnim projektima ili planovima za svjetsku dominaciju, zatreba li vam u jednom trenutku pouzdan alat za tajno dopisivanje između xy ljudi, tajna Facebook grupa nameće se kao izvrsno rješenje.

Nemojte uvijek slati grupne poruke, tajna Facebook grupa je ponekad bolji izbor

Tajna Facebook grupa ima mnogo prednosti, a glavna je ta što je većina vaših kolega i prijatelja već na ovoj društvenoj mreži. Putem tajne Facebook grupe ih sve možete okupiti u trenu, jednostavnije informirati o novostima koje se tiču svih članova grupe, te uz oku ugodan dizajn pratiti sve dogovore unutar grupe – znatno jednostavnije nego da napišete grupnu poruku s 50+ sudionika.

Ovdje izdvajamo četiri glavna razloga zašto će vam tajna Facebook grupa ponekad biti bolji izbor od grupne poruke, pogotovo u slučaju da organizirate neki privatni event poput proslave mature ili organiziranja tuluma iznenađenja:

  1. Za razliku od Facebook Messengera, u Facebook grupi se mogu postaviti administratori koji kroz objave mogu usmjeravati raspravu u njoj.
  2. Članovi grupe, osim dijeljenja fotografija i drugih datoteka, u raspravi mogu sudjelovati i na druge načine poput odgovaranja na upitnike.
  3. Što je više ljudi uključeno u neku raspravu, to će ju biti teže pratiti putem Facebook Messengera jer će zahtjevati trošenje vremena na beskonačno scrollanje, pogotovo ako su svi sudionici imali nešto za reći. Glavni elementi Facebook grupa su objave i komentari na njih, što je mnogo preglednije za pratiti.
  4. Facebook grupa ima Create event opciju koja je nezamjenjiva u organizaciji evenata.

Kako otvoriti tajnu grupu na Facebooku?

Kako biste stvorili potpuno tajnu Facebook grupu za čije postojanje znate samo vi i Facebook prijatelji koje pozovete u nju, potrebno je isklikati i istipkati svoj put kroz tri koraka. Razlika između javne i tajne Facebook grupe je samo u biti u razini tajnosti koju ćete odabrati kod njezinog kreiranja pa njezinoj izradi na početku pristupate onako biste to napravili i za bilo koju drugu Facebook grupu.

1. Kreiranje Facebook grupe

S lijeve strane Facebook News Feeda vidjet ćete maleni stupac podnaslova Groups, a za kreiranje nove Facebook grupe kliknite na Create Group.

Tajna Facebook grupa - kreiranje

2. Biranje razine tajnosti grupe

Nakon toga će vam se pojaviti prozor koji vas traži da grupu imenujete, a u traci ispod možete u grupu pozvati Facebook prijatelje. Nakon toga dolazi najvažniji dio, a taj je podešavanje razine tajnosti grupe. Tu ćete, naravno, kliknuti na Secret. Nakon toga kliknite na Create.

Tajna Facebook grupa privatnost

3. Označavanje tajne Facebook grupe

Prije nego dovršite kreiranje tajne Facebook grupe, Facebook će vam ponuditi da grupu označite nekom ikonom koja će se pojaviti uz naziv grupe pod Groups stupcem iz prvog koraka. Ovo je koristan način da vam grupa uvijek bude uočjiva na vašem Facebooku, pogotovo ako ste učlanjeni u nekoliko različitih grupa, ali klikom na Skip ovaj korak možete jednostavno preskočiti.

Tajna Facebook grupa ikona

Nakon toga ćete automatski biti prebačeni u izbornik grupe i to je to, vaš supertajni zakutak Facebooka je kreiran, a grupu možete pronaći tamo gdje ste ju i kreirali, pod Groups.

I ne zaboravite, prvo pravilo tajne Facebook grupe je… ne pričate o tajnoj Facebook grupi. ;)

Fotografija: James Vaughan