Sarajevo ovog vikenda očekuje studentski ‘boom’

Sarajevo ovog vikenda očekuje studentski ‘boom’

Piše: -
PR Arena Sarajevo

Druga PR ARENA International edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću održat će se ovog vikenda u Sarajevu. Dugo očekivana Konferencija okupit će studente iz svih većih sveučilišnih centara regije, a pred sam početak PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su primili više od 300 prijava. Konferencija će se održati u sarajevskom hotelu Holiday, a eminentni predavači iz domene PR-a, medija i marketinga prenijeti će svoja znanja studentima i kroz primjere iz prakse približiti im njihovu buduću struku. Pored navedenih predavanja studenti će imati priliku i prisustvovati panel diskusiji na kojoj će se govoriti o komunikaciji vlada sa svojim građanima.

Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR ARENA Generator čiji je cilj da studentima omogući praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu.

Svoje mišljenje o PR ARENA International dao je i Andy McGuffie, glasnogovornik delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini: „Vrlo je važno održavanje ovakve konferencije i za struku i za studente. Dobro je da sestudenti okupe i razmjene kontakte, a također je dobro za struku imati ovakve događaje zbog izgradnje idejai predanosti profesionalnoj zajednici. Program Konferencije je odličan i vjerujem da će svi puno toga naučiti.”

Predsjednik organizacijskog odbora i direktor Apriori komunikacija Igor Kraišnik istaknuo je: „Preporuka studentima je da ovogodišnju PR ARENU International vide kao šansu za međusobno povezivanje i otvorenu komunikaciju sa predavačima od kojih će dobiti korisne i praktične savjete za svoj budući poslovni angažman“.

Više informacija možete pronaći na web site-u projekta www.prarena.ba na kojem možete popuniti i online prijavnicu.

Službeni program PR ARENE:

PR Arena Sarajevo