Reddit je pokrenuo vlastiti portal na kojem će preuzimati sadržaj od zajednice

Reddit je pokrenuo vlastiti portal na kojem će preuzimati sadržaj od zajednice

Piše: -
Reddit portal Upvoted

Izgleda da je Redditu prekipjelo gledati kako portali poput BuzzFeeda iz dana u dan kapitaliziraju nad njegovim sadržajem.

U Redditu su odlučili odgovoriti istom mjerom te su prošli tjedan predstavili upvoted.com, vlastiti news portal koji će po bespućima jedne od najpopularnijih online zajednica pronalaziti originalan sadržaj kreiran od strane te iste zajednice i zatim ga pretvarati u članke.

Uvodni Upvote članak pojašnjava da je sve krenulo s istoimenim podcastom na kojem su neki članovi zajednice dobili priliku predstaviti se i podijeliti svoje smiješne, inspirativne ili tragične priče, a nakon toga je pokrenut tjedni newsletter Upvoted Weekly gdje su u prvom planu bili najbolji Reddit postovi u tom tjednu, a to definitivno nije lak posao s obzirom na preko 200 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Reddit portal Upvoted

Upvoted na prvu izgleda kao kombinacija BuzzFeeda i Digga, a posjetiteljima na izbor daje standardne kategorije poput vijesti, sporta i zabave, a zasebne kategorije su dobili Reddit podcastovi i kategorija za video u kojoj trenutno prevladavaju Reddit AMA (Ask Me Anything) video klipovi s poznatim osobama. Na čelu uredničkog tima je Vickie Chang koja je istu poziciju imala i u Myspaceu, a cilj portala je proizvoditi oko 40 članaka dnevno (trenutno je ta brojka između 10 i 20).

Zanimljivo je da Upvoted ne daje opciju izravnog upvoteanja (Redditove metode rangiranja objava) i komentiranja već će svaki članak imati link koji će voditi na subreddit na kojem se određena tema izvorno pojavila te će se korisnici morati logirati na sam Reddit kako bi dobili ove dvije opcije na raspolaganje. Razlog ovoj odluci vjerojatno leži u aferama oko šovinističkih i rasističkih komentara s kojima se Reddit već dugo vremena bori.

To ipak ne znači da će se urednički tim Upvoteda pretvarati da kontroverzan sadržaj ne postoji već će odvagati koliko je poželjno staviti ga u prvi plan. “Ako se radi o temi za raspravu zajednica će uvijek biti naš prioritet”, izjavila je Chang za Wired.

Fotografija: InPublic