PR ARENA okupila više od 300 studenata

PR ARENA okupila više od 300 studenata

Piše: -
PR Arena Sarajevo

PR ARENA International, regionalna konferencija za studente o odnosima sa javnošću, jutros je službeno otvorena u sarajevskom hotelu Holiday. Organizatori konferencije, Apriori komunikacije, uspjeli su u namjeri da kroz slogan Connecting in Motion! okupe studente iz šest država regije.

Studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije danas su se sastali kako bi razmijenili iskustva i kontakte kroz edukaciju. Eminentni stručnjaci iz područja odnosa s javnošćumarketinga i medija govorit će o temama: Organizacija velikih evenata, Društveno – odgovorno poslovanje, Relevantnost društvenih mreža, i mnoge druge. Također, pored predavanja održat će se i panel diskusija na temu Vlada 2.0 u okviru koje će se govoriti o komunikaciji vlada sa svojim građanima.

Program je osmišljen tako da i studenti aktivno sudjeluju na konferenciji, te svako od njih ima priliku postaviti pitanje i sudjelovati u raspravama s predavačima. Pored toga studenti u toku predavanja imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Melina Kamerić, PR Al Jazeera Balkans: “Zaista jedan fantastičan projekt koji prije svega povezuje studente iz područja bivše Jugoslavije te nudi mogućnost vrhunskih predavanja iz područja PR-a i komunikacije. Nadam se da će ovaj projekt omogućiti studentima izgradnje novih ideja i pomoć oko njihove realizacije.”

Cilj konferencije je da se studentima, budućim stručnjacima u sferi komunikacija približe istinski principi i načela ove struke te da im se pruži prilika za razmjenu kontakata sa svojim kolegama iz regiona koji će im biti od koristi u nastavku njihovih karijera.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta www.prarena.ba.