PR ARENA International u Sarajevu

PR ARENA International u Sarajevu

Piše: -
PR Arena Sarajevo

Druga PR ARENA International – edukativna konferencija za studente o odnosima s javnošću održat će se u Sarajevu 20. i 21. travnja 2013. Nakon što je u studenom prošle godine u hotelu Holiday Inn više od 300 sudionika imalo priliku za edukaciju, razmjenu kontakata i druženje, Sarajevo je ponovo u iščekivanju studenata iz osam država regije.

Eminentni stručnjaci iz područja odnosa sa javnošću, marketinga i medija govorit će o temama: iskustvo novinara o vjerodostojnosti društvenih mreža, organizacija velikih evenata, važnost praćenja medijskih objava i mnogim drugima. Pored predavanja bit će održana i panel diskusija u okviru koje će se govoriti o komunikaciji Vlada sa svojim građanima.

Studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije ali i Albanije dobit će mogućnost da razmjene iskustva i kontakte koji će im biti od koristi u nastavku njihovih karijera. Cilj konferencije jest doprinos struci kroz edukaciju mladih kadrova, njihovo zbližavanje i poticaj na suradnju, a sudionici će dobiti i certifikate kojim mogu popuniti svoj CV.

“Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR ARENA Generator koji smo i najavili u studenom prošle godine. Cilj je da studentima omogućimo praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu. Iznimno smo sretni i ponosni što za partnera ovog programa imamo vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba. Preporuka studentima je da ovogodišnju PR ARENA International vide kao šansu za međusobno povezivanje i otvorenu komunikaciju sa predavačima od kojih će dobiti korisne i praktične savjete za svoj budući poslovni angažman”, riječi su predsjednika Organizacijskog odbora i direktora Apriori komunikacija, gospodina Igora Kraišnika.

Kotizacija za drugu PR ARENA International iznosi 35 KM u koju je uključen i ručak za studente.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta www.prarena.ba na kojoj svi zainteresirani mogu popuniti i online prijavnicu, kao i na službenoj Facebook stranici i Twitter profilu.

PR Arena Sarajevo