Popularniji nego ikad: Instagram i Pinterest nezaustavljivo rastu

Popularniji nego ikad: Instagram i Pinterest nezaustavljivo rastu

Piše: -
pinterest raste

Ako se jedna društvena mreža danas može pohvaliti apsolutno nezaustavljivim rastom, onda je to Pinterest. U odnosu na prošlu godinu, Pinterest je zabilježio rast korisnika od 80 posto te je u rujnu ove godine prijavio njih čak 100 milijuna.

S druge strane, dobro ide i Instagramu. Od prosinca prošle godine ovoj se mreži pridružilo čak 100 milijuna novih korisnika te ih danas ima preko 400 milijuna koji mjesečno objavljuju filter i #nofilter fotografije te selfije.

Pinterestovi korisnici vole aktivno koristiti ovu društvenu mrežu

Pinterest je u posljednjih godinu dana itekako pokazao da se zna prilagoditi svojoj publici. Podaci koje su iznijeli pokazuju da čak 70 posto mjesečnih korisnika redovito komentira, repina ili klika na linkove unutar postova koji im se sviđaju. Postotak je to koji ovu društvenu mrežu stavlja u sam vrh najaktivnijih društvenih mreža i kojeg bi jedan Facebook itekako volio imati.

Inače, Pinterest je ovog ljeta za mobilne platforme uveo ‘Buy It’ gumb koji korisnicima omogućuje da instantno kupe proizvod koji im sviđa te tako postao jedna od vodećih platformi u svijetu e-commercea.

Postoji li itko tko ne koristi Facebook ili ostale društvene mreže i platforme koje su u njihovom vlasništvu?

U objavi u kojoj su se pohvalili da Instagram mjesečno koristi više od 400 milijuna ljudi, posebno je istaknuto da čak 75 posto korisnika dolazi iz zemalja izvan SAD-a, posebice Europe i Azije. Brazil, Japan i Indonezija trenutačno su zemlje u kojima broj korisnika raste najbrže.

S Instagramovih 400 milijuna, Facebookovih jednu milijardu dnevnih korisnika, te 700 milijuna na Messengeru i 800 na WhatsAppu s pravom se pitamo – postoji li osoba na svijetu koja nekako nije u doticaju s jednom od platformi i mreža u vlasništvu Marka Zuckerberga?

Foto: Pixabay