Pogledajte ideju za prekrasan Facebook redizajn

Pogledajte ideju za prekrasan Facebook redizajn

Piše: -
Facebook redizajn

Fredu Nerbyju, australskom dizajneru porijeklom iz Švedske Facebookovo sučelje očito nije nikako “sjelo” pa je pokrenuo zanimljiv projekt gdje je kroz Facebook redizajn odlučio prikazati svoju viziju kako bi ova društvena mreža treba izgledati.

Njegovu ideju za redizajn Facebooka možemo najlakše opisati kao spoj Windows 8 Metro sučelja i onog koji krasi novi MySpace, a to je, ugrubo govoreći, flat dizajn u kojem su fotografije vrlo često u prvom planu. Nerby je osmislio izgled novog sučelja za prijavu korisnika, novi dizajn korisničkih i poslovnih profila te alternativu Facebook News Feedu. Vidljivo je da je u nekim segmentima vizualnu prezentaciju stavljena ispred praktičnosti pa je vrlo vjerojatno da će korisnicima, ako se ikada nađu pred ovakvim sučeljem, biti potreban određeni period navikavanja. Također je važno za napomenuti da Facebook svoje trenutno ružnjikavo sučelje ima zato jer je optimiziran za rad na što većem broju računala što predstavlja još jednu prepreku ovoj ideji.

Pogledajte video koji prikazuje detalje projekta za ovaj zanimljiv i vizualno vrlo privlačan Facebook redizajn:

Bez obzira na to kako će idući redizajn Facebooka izgledati, jedina sigurna prognoza je još jedna lavina negodovanja, psovki i prijetnji gašenja profila od strane korisnika. Poučeni dosadašnjim iskustvom ista će trajati nekih tjedan dana, a nakon toga će novi Facebook dizajn postati najnormalnija stvar na svijetu.

Detalje projekta potražite na Behanceu.

Što kažete na redizajn? Biste li voljeli koristiti ovakav Facebook?

Fotografija: Fred Nerby / Vimeo