Ovaj Facebook redizajn do kojeg možete doći u par klikova izmamit će...

Ovaj Facebook redizajn do kojeg možete doći u par klikova izmamit će vam osmijeh na lice

Piše: -
Facebook redizajn

Facebook je najpopularnija društvena mreža na svijetu, no je li i oku najugodnija? Nije nikakva tajna da Facebook već dugo vremena kaska za velikim brojem društvenih mreža po pitanju dizajna, a neki su već predstavili svoju viziju kako bi Facebook redizajn trebao izgledati. Većini takvih prijedloga zajednički je moderni, flat dizajn koji primjerice imaju najnovije verzije Windowsa, a sve u cilju kako bi korisničko iskustvo bilo što ugodnije.

Novi prijedlog stiže iz američke savezne države Arizone, autor je user interface i user experience dizajner Rof Tentik i Facebook definitivno predstavlja u puno boljem svjetlu. Rofa je trenutni dizajn Facebooka toliko zasmetao da je projekt njegovog redizajniranja, koji je započeo kao zanimaciju u slobodno vrijeme, odlučio pretvoriti u potpuno funkcionalnu Facebook redizajn Chrome ekstenziju!

A ovo je rezultat:

Facebook redizajn

Rof objašnjava da je ovim redizajnom u fokus želio staviti upravo sadržaj i maknuti nepotrebne elemente koji odvlače pažnju te je odlučio povećati bijeli prostor oko menija, gumba, privatnih poruka itd., a sve s ciljem da sadržaj bude što lakši za pregledavanje. Uz to je odlučio malo modificirati prepoznatljivu ‘Facebook plavu’ kako bi dobio bolji kontrast i olakšao korištenje navigacije i search opcije.

Najveću promjenu doživio je Facebookov lijevi stupac jer Rof nikako nije mogao shvatiti zašto Facebook umjesto nabacanih linkova nije odlučio zadržati čišći izgled iz 2004. godine.

Facebook redizajn
Izvor: TheNextWeb

U slučaju da vam se ovaj Facebook redizajn sviđa, sve što trebate napraviti je kliknuti na Chrome webstore pa na ‘Add to Chrome’, ponovno pokrenuti Facebook i nakon toga vam samo preostaje uživati u ovom pametnom i oku ugodnom redizajnu.

Facebook Flat je trenutno dostupan samo kao Chrome ekstenzija, a u slučaju da vam dosadi možete ga ugasiti klikom na ‘prekidač’ koji se nalazi u gornjem lijevom kutu.

Što kažete na Rofovu ideju za redizajn Facebooka? Hoćete li Facebook Flat redovito koristiti ili ćete pričekati neko novo rješenje?

Fotografija: LMAP / Flickr / InPublic