Obračun s lošim sadržajem: Twitter postrožio pravila za golotinju i uvrede

Obračun s lošim sadržajem: Twitter postrožio pravila za golotinju i uvrede

Piše: -
Twitter postrožio pravila za golotinju i uvrede

Na svim medijima provokativan sadržaj uvijek je sumnjičav. Najveće rasprave se vode oko raznih reklama koje tako dobivaju baš željeni publicitet. Jednako kao na ulici, i na društvenim mrežama ima svakakvih profila korisnika, koji objavljuju razno razne sadržaje. Pravila objavljivanja na društvenim mrežama određuju one same. Naravno, najviše hajke uvijek se usmjerava na golotinju i uvrede. U posljednje vrijeme, baš se tome posvećuje velika pažnja na društvenim mrežama.

Tako je ovih dana Twitter objavio nova pravila korištenja prema kojima strogo zabranjuje objavljivanje bilo kakvog uvredljivog sadržaja, golišavih fotografija i videa, a posebno objava vezanih uz zlostavljanje ljudi ili životinja.

CEO Dick Costolo nedavno je komentirao kako je Twitter proveo istraživanje koje je pokazalo kako iznimno loše stoje s takvom vrstom sadržaja – ima ga puno, teško se regulira te ga je veoma problematično na vrijeme ukloniti. Upravo zbog toga odlučili su u potpunosti zabraniti objavljivanje takvog sadržaja bez ranijeg pristanka subjekta. Kazna za kršenje pravila bit će suspenzija i brisanje profila.

Zlostavljanje na društvenim mrežama zadnje vrijeme je sve veći problem s kojim se suočavaju sve kompanije od Facebooka, Twittera, Applea pa do Reddita koji je također nedavno promijenio uvjete korištenja.

Fotografija: Stefan Leijon