Novo Facebook istraživanje kaže da će virtualna stvarnost do 2020. postati svakodnevica

Novo Facebook istraživanje kaže da će virtualna stvarnost do 2020. postati svakodnevica

Piše: -

Novo Facebook istraživanje koje je tvrtka objavila u sklopu svoje Shifts for 2020 serije istraživanja otkriva neka vrlo zanimljiva predviđanja za vrlo blisku budućnost. Facebook primjerice predviđa da će do 2020. godine 75% sveukupnog svjetskog data prometa na mobitelima činiti video dok će skoro 1 od 3 surfanja biti obavljeno bez upotrebe zaslona!

Najnovije Shifts for 2020: Multisensory Multipliers istraživanje donosi pet promjena omogućenih razvojem tehnologije, a koje će promijeniti način kako se međusobno povezujemo i stvaramo zajednice.

1. Novo Facebook istraživanje predviđa sve brže konzumiranje sadržaja

Možda nam je u današnje vrijeme koncentracija gora nego ona zlatne ribice, konstantno bombardiranje informacijama kojima je dobar dio nas svakodnevno izložen razvija nam vještinu da tu količinu informacija konzumiramo sve brže i brže. Ovo je posebno vidljivo kada usporedimo informiranje na računalu i mobitelu jer nam za istu stvar na računalu u prosjeku treba 2,5 sekunde dok na mobitelu istu informaciju primimo za 1,7 sekundu.

Facebook sadržaj desktop mobiteli

2. Mobile video eksplozija će se samo nastaviti širiti

Brže internetske povezanosti i mobiteli s boljim ekranima će u rukama Millenials generacije biti glavna pokretačka snaga za daljnji razvoj videa, pogotovo kada postanu povoljniji i samim time dostupniji.

3. Live prijenosi postaju sve češći

Nova tehnologija omogućuje svima da svoja iskustva podijele na licu mjesta, a koliko smo žudjeli za time pokazuje podataka da je danas svaki peti Facebook video live prijenos.

4. Stvarnosti se počinju miješati i postaju fluidne

Granice između proširene stvarnosti, proširene virtualnosti, kombinirane stvarnosti i virtualne stvarnosti sve više blijede, a toga je svjestan i Michael Abrash, voditelj znanstvenog tima u Oculusu koji kaže da će razlika između virtualne i proširene stvarnosti nestati.

5. Sve ćemo više koristiti virtualne asistente

Facebook istraživanje pokazalo je da globalno ljudi sve više koriste glasom aktivirane digitalne asistente, ali većinom još uvijek u privatnosti svojeg doma.

Ovo novo Facebook istraživanje puno je zanimljivih brojki koje u cijelosti možete pogledati na Facebookovom IQ Insights blogu ili u ovoj infografici:

Novo Facebook istraživanje