Novi Apple TV izlazi u rujnu ove godine

Novi Apple TV izlazi u rujnu ove godine

Piše: -
Novi Apple TV

Prema izvješćima više izvora Apple će uskoro predstaviti novu verziju svojeg streaming uređaja, Apple TV-a. Datum još nije određen, ali znamo da bi se to trebalo dogoditi u rujnu ove godine. Prošlo je oko tri i pol godine otkako smo vidjeli zadnju, treću generaciju Apple TV-a, koja je izdana u ožujku 2012. Tijekom tog vremena, Google je izdao svoj uređaj Chromecast po konkurentnoj cijeni od 35 dolara za razliku od Appleovih 99 dolara, ali Tim Cook, CEO Applea, tvrdi da su do sada prodali 25 ​​milijuna Apple TV-a, tako da stvari idu prilično dobro za Apple. Predstavljanje novog Apple TV-a očekuje se na tvrtkinom godišnjem jesenskom događaju, koji je obično rezerviran za otkrivanje novog iPhonea.

Što možemo očekivati ​​od novog Apple TV-a

Uglađeniji dizajn novog Apple TV uređaja biti će opremljen A8 čipom, koji Apple trenutno koristi u iPhoneu 6, 6 Plus i iPod Touchu šeste generacije. Uređaj bi također trebao doći s novim daljinskim koji će imati funkcionalnosti osjetljive na dodir. Novi Apple TV će imati i više prostora za pohranu, Beats Music kanal i novi operativni sustav koji će podržavati virtualnog asistenta Siri.

Prema informacijama Wall Street Journala iz ožujka ove godine, Apple želi svojim korisnicima nuditi paket od oko 25 streaming i kabelskih programa, kao što su ABC, Fox, CBS, ESPN i FX, po cijeni od oko 30 do 40 dolara mjesečno. Takav potez mogao bi ubrzati trend ukidanja kabelske televizije, jer su mnogi gledatelji našli alternativu u ovakvim uređajima. No, uzmimo to s rezervom jer nismo upoznati s kime je dogovaran sadržaj Apple TV-a u posljednjih par mjeseci.

Tako u konačnici ostaju dva velika pitanja, jedno je vezano za korisničko sučelje, a drugo za Appleovu strategiju sadržaja. Trenutno sučelje Apple TV-a nije dovoljno optimizirano i tvrtka zna da mora nešto učiniti po tom pitanju. Rušenje sustava je nedopustivo u današnjem tehnološkom svijetu, pa je tako osnovno poboljšanje koje očekujemo s novom generacijom vezano za stabilnost kada je Apple TV spojen s drugim Apple uređajima. Korištenje asistenta Siri za glasovno upravljanje biti će prvi korak prema naprijed s obzirom na to da konkurenti Google i Amazon već pružaju sličnu značajku s Nexus Playerom i Fire TV-om.

Dakle, definitivno je vrijeme za izlazak nove generacije Apple TV uređaja, a nama preostaje pratiti kako će se nositi s Googleovim Chromecastom i ostatkom konkurencije. Hoće li svojim mogućnostima, značajkama i sadržajem uspjeti iznenaditi konkurente, ostaje veliko pitanje, no jedno je sigurno, Apple sigurno ima kapacitete za nositi se s najboljima i pritom pružiti vrhunsku uslugu.

Fotografija: Apple