Nova medijska zanimanja

Nova medijska zanimanja

Piše: -
Medijska zanimanja

5. simpozij Mediji na drukčiji način u organizaciji Udruge studenata komunikologije i novinarstva ‘Komuna’ na Hrvatskim studijima održat će se 9. svibnja 2013. u dvorani Zagreb na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Teme ovogodišnjeg simpozija ‘Nova medijska zanimanja’ okupit će priznate stručnjake iz svijeta digitalnih medija i online zajednice.

Program simpozija započinje u 10 sati u dvorani Zagreb, a otvorit će ga predavanje doc. dr. sc. Hajrudina Hromadžića na temu ‘Socijalno-povijesni konteksti i političko-ekonomski efekti novih medija’. Doc. dr. sc. Mato Brautović s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku autor je knjige ‘Online novinarstvo’, a prisutnima će održati predavanje na temu ‘Novi mediji-novi izazovi’. Dr. sc. Ksenija Žlof, direktorica odjela za odnose s javnošću Croatia Airlinesa održat će predavanje ‘Predodžba novinara o važnosti društvenih mreža u proizvodnji medijskih sadržaja’.

Simpozij će završiti zanimljivom panel raspravom na temu novih medijskih zanimanja pod naslovom ‘Trendovi, perspektive i transformacija medijskog tržišta’. U panel raspravi sudjelovat će doc. dr. sc. Domagoj Bebić, profesor iz kolegija Online novinarstvo i Cyberpolitika na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Nebojša Grbačić, suosnivač Woohoo.hr platforme za promociju handmade kulture i magazina do!ts, Saša Fišter suosnivač ZIMO digital-a i Davor Runje, jedan od osnivača tvrtke Drap d.o.o. – prve tvrtke u Hrvatskoj specijalizirane za izradu aplikacija i igrica na Facebooku. Moderatorica panel rasprave je prof. Daria Marjanović s HRT-a.

U sklopu simpozija imate priliku poslušati i tri studentska rada: ‘Položaj i uloga portala među online medijima’ dipl. nov. Azre Imširović, zatim ‘Kako novinari koriste društvene medije’ mag. comm. Andree Rakela te ‘Monitoring kriznih stanja u odnosima s javnošću’ dipl. nov. Filipa Denžića.

Od popratnih sadržaja tu su izložba fotografija i najboljih studentskih radova odabranih na natječaju u sklopu simpozija. Najboljim će radovima ujedno biti uručene prikladne nagrade ovogodišnjih sponzora. U dvorani Zagreb, za vrijeme pauze za ručak imate priliku pogledati izložbu ‘Najbolje od virala’.

Sponzori ovogodišnjeg simpozija su AGM, HUOJ, Školska knjiga, Algoritam, City Centar, Koestlin, Naklada Ljevak, kazalište Kerempuh te Gavella, Studio HRG i Silarus Studio.

Simpozij medijski pokrivaju Net.hr, Zimo.co, Televizija Student, Radio Student, InPublic.hr te Radio808 putem kojega će biti dostupan online streaming ovogodišnjeg programa.

Simpozij ‘Mediji na drukčiji’ pratite na Facebooku i Twitteru.

Mediji na drukčiji način