Mi smo pisali, vi ste čitali: Najpopularniji InPublic članci u 2013.

Mi smo pisali, vi ste čitali: Najpopularniji InPublic članci u 2013.

Piše: -
Najbolji InPublic članci

Još jedna godina polako je na izmaku, a mene je dopala zadaća da u ime cijele InPublic ekipe podvučem crtu, stavim točku na i te zaokružim našu priču za 2013. godinu.

Oduvijek sam raznolikost tema koje smo odlučili pokrivati smatrao jednom od najjačih strana ovog bloga, a to je i vidljivo i u ovom presjeku najčitanijih članaka. Vidljivo je da u temama najviše prevladavaju one o društvenim mrežama, ali to i nije tako iznenađujuće jer će oni koji nas poznaju posvjedočiti da se jednostavno obožavamo igrati s njima, a kada na to dodamo i činjenicu da skoro čitavo naše malo uredništvo od njih i živi ne znam kako su stvari uopće i mogle ispasti drukčije nego što jesu.

No da ne duljim, ovo je pet tekstova koji možda nisu najbolji InPublic članci 2013., ali su ove godine uspjeli na neko vrijeme zaokupiti pažnju i očne jabučice najvećeg broja čitatelja:

1. LinkedIn Endorsements opcija jednostavno nema smisla

Moram priznati da mi je drago što je upravo ovo najčitaniji članak 2013. Ne toliko zbog toga što sam ga ja napisao već zbog potvrde da manje ili više glupi potezi nekih društvenih mreža ne prolaze neopaženo. Da, znam, kao i dobar dio vas, zašto je LinkedIn uveo ovu opciju. Ne, i dalje ju, kao i dobar dio vas, ne odobravam.

2. 10 pravila kako koristiti Instagram i pri tome nikoga ne izluditi

Instagram bonton je mnogima i dalje nepoznanica, ali mene to na kraju ove godine više toliko i ne dira koliko me diralo na početku iste. Možda zato što sam oguglao, možda zato što Instagram u zadnje vrijeme koristim rjeđe jer s društvenim mrežama prolazim kroz faze veće i manje prisutnosti na njima (jedino je Facebook nekakva konstanta). Ipak, i dalje stojim iza svake napisane točke, a hashtag epove za sladoled neću shvatiti vjerojatno nikada.

3. Putopisni blogovi: Upoznajte Zagreb, Berlin i Afriku

Naša Nikolina, kao i čitava InPublic ekipa, voli putovati, a obožava i putopisne blogove. Da može, spakirala bi stvari i otišla na put oko svijeta barem dva puta prije nego bi se preselila u Berlin. To znamo. Ono što nismo znali, a ugodno smo se iznenadili je otkriće da strast za putovanjem dijeli i jako puno naših čitatelja inače se ovaj članak ne bi našao na ovom popisu.

4. Facebook – pakao za privatnost

Svi volimo korisne savjete, a Iva je podijelila nekoliko baš takvih osvrnuvši se na problematiku Facebooka i privatnosti njegovih korisnika. Zaključak? Približava se vrijeme kada će riječ ‘privatnost’ postati zastarjelica, a sve što možete napraviti je pobrinuti se da s barem svoje strane osigurate kontrolu nad vlastitom internetskom personom i dvaput pa onda još jednom promislite koliko je pametan potez nešto objaviti na internetu. Uz samo malo opreza i truda, Facebook i sve ostale društvene mreže možete od pakla za privatnost pretvoriti u sigurnu oazu internetskog druženja.

5. Kako iskoristiti snijeg za promociju brenda?

Iako se kao blog za sada ne fokusiramo na vijesti, Davor je brzinskom reakcijom, koje bi se posramio i Flash, iskoristio svoju urođenu novinarsku snalažljivost te kontaktirao izvore iz Tele2 i Zagrebačke pivovare, prikupio izjave i prije bilo kojeg drugog domaćeg bloga slične tematike dao svoj kratki osvrt na isto tako brzinski i vrlo pametan potez PR odjela ovih dviju tvrtki. Tekst se u kratkom roku proširio društvenim mrežama i potaknuo raspravu, a nas još jednom podsjetio na onu staru lekciju o tome koliko je ponekad važno brzo reagirati.

I to je to za ovu godinu, nadam se da ste uživali ne samo u ovim već u svim tekstovima koje smo napisali, volim vjerovati da su vam bili zabavni, poučni i inspirativni.

U ime cijele ekipe zahvaljujem se svima koji nas prate te na svim lajkovima, šerovima i komentarima koje ste naklikali i natipkali ove godine i naravno, svim pozitivnim i negativnim kritikama.

Vidimo se u 2014. :)