LinkedIn je predstavio potpuno novu verziju svoje Pulse aplikacije

LinkedIn je predstavio potpuno novu verziju svoje Pulse aplikacije

Piše: -
LinkedIn Pulse aplikacija

LinkedIn je na svojem službenom blogu objavio mnoge promjene koje su se dogodile s njegovom aplikacijom za poslovnjake pod nazivom Pulse. Aplikacija je, podsjetimo, nastala kao studentski projekt dvojice studenata sa Sveučilišta Stanford koji su u nekoliko godina uspjeli prikupiti 30 milijuna korisnika prije nego ih je kupio LinkedIn.

Danas je upravo Pulseov algoritam taj koji se brine o prikazivanju odabranih članaka na LinkedInovom feedu, a to nije lak posao jer se na toj društvenoj mreži tjedno objavi preko 130 000 autorskih članaka. Ovo je fantastičan uspjeh, ali u namjeri da stvore najbolji poslovni magazin na svijetu, u LinkedInu su odlučili sjesti za stol i osmisliti novu aplikaciju koja će biti u potpunosti redizajnirana te koja će korisnicima ponuditi novo iskustvo čitanja njima relevantnog sadržaja.

Novi dizajn i novi algoritam

Nova LinkedIn Pulse aplikacija dolazi s poboljšanim algoritmom koji će, slično Facebookovom, pratiti koje članke korisnik posjećuje, koji mu se ne sviđaju ili koje autore prati. Na temelju toga će prikazivati što više onih članaka za koje procijeni da će pojedinom korisniku biti zanimljivi.

LinkedIn Pulse aplikacija - LinkedIn Pulse redizajn

LinkedIn je odlučio maksimalno olakšati korištenje aplikacije pa sve što ćete za početak trebati napraviti je instalirati ju na svoj smartphone i ulogirati se sa svojim LinkedIn profilom. Nakon toga će aplikacija automatski proanalizirati podatke s vašeg LinkedIn profila poput industrije u kojoj je ste zaposleni ili tvrtke u kojoj radite te će vam odmah početi prikazivati primjerice udarne vijesti iz industrije i članke koji su popularni među vašim kolegama.

Notifikacije su također poboljšane kako bi olakšale korištenje Pulsea, a glavna novost je da sada možete biti obaviješteni svaki put kada netko od vaših LinkedIn kontakata bude spomenut u vijestima.

LinkedIn Pulse aplikacija - LinkedIn Pulse notifikacije

Koristite li stariju verziju Pulsea, važno je napomenuti da će ona biti dostupna za korištenje do kraja ove godine nakon čega će svi korisnici biti primorani prijeći na novu verziju.

Pulse možete isprobati i bez LinkedIn profila tako da se u nju ulogirate kao ‘Guest’, a nova aplikacija je trenutno dostupna za iOS i Android.

Što kažete na redizajnirani Pulse? Jeste li ga već isprobali?

Fotografija: LinkedIn