LinkedIn grupe dolaze u sasvim novom i poboljšanom izdanju

LinkedIn grupe dolaze u sasvim novom i poboljšanom izdanju

Piše: -
LinkedIn grupe dolaze u sasvim novom i poboljšanom izdanju

U svijetu profesionalnog umrežavanja, relevantni i inteligentni razgovori imaju važnu ulogu. Kada se odnos odvija putem digitalnih alata, to je daleko od savršenstva, pogotovo na LinkedInu. Na društvenoj mreži se svakako stvaraju veze, ali stvarna rasprava odvija se unutar LinkedIn grupa.

LinkedIn je odlučio temeljito poboljšati LinkedIn grupe s ciljem da ih još više približi publici od 380 milijuna registriranih korisnika. LinkedIn grupe pokrenute su u 2004. godini, a za cilj su imale okupiti istomišljenike koji će razgovarati o profesionalnim problemima i temama. Sada postoji više od dva milijuna LinkedIn grupa, ali izostaje ono najbitnije – kvaliteta.

Od sada će sve grupe biti privatne kako bi se osiguralo da sadržaj nije indeksiran od strane tražilica, a svi članovi moraju biti jamčiti diskreciju kako bi dobili pristup.

“Želimo da budete profesionalni kada vodite razgovore”, rekla je Minal Mehta, voditeljica razvoja LinkedIn grupa. “Grupe su veoma vrijedan dio LinkedIna”, dodaje.

Prije promjene admini grupa na LinkedInu obaviješteni su od strane tvrtke putem e-maila kako će sve grupe biti privatne. To znači da će oni sada birati između ‘Unlisted’ ili ‘Standard’ grupa:

Značajke Unlisted grupa:

  • Neće se pojaviti u LinkedInovom popisu grupa
  • Grupne oznake neće se prikazati na profilima članova
  • Samo vlasnici grupe i moderatori mogu pozivati i odobravati nove članove

Značajke Standard grupa:

  • Članovi mogu pozvati LinkedIn kontakte prvog stupnja
  • Članovi mogu odobriti zahtjeve za pridruživanje koji dolaze od tih veza

Razgovori bi sada trebali biti kvalitetniji jer možete dodavati slike u vašim objavama i spomenuti ostale članove grupe, a kako bi proširili raspravu, članovi grupe mogu pozvati osobe iz svoje mreže da se pridruže. Ažurirana verzija Linkedin grupa lansirana je prije par dana, a uskoro će biti dostupna svim korisnicima.

Napomenimo i da je samostalna Groups iOS aplikacija lansirana prije nekoliko dana. iOS korisnici sada mogu instalirati novu LinkedIn Groups samostalnu aplikaciju koja koristi algoritam učenja kako bi prikazivala sadržaj koji je doista važan za vas, a ne spam koji su ljudi navikli vidjeti u grupama. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Fotografija: LinkedIn