Kraj gnjavaži: Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre?

Kraj gnjavaži: Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre?

Piše: -
kako blokirati zahtjeve za facebook igre

Korisnici koji igraju igre na Facebooku imaju mogućnost pozvati druge da igraju zajedno s njima. Ako je bilo koji od vaših prijatelja zagriženi Facebook gejmer, to ćete vrlo brzo saznati kroz notifikacije na vašem mobilnom uređaju. Ne, to nije poruka, već poziv za igranje. Jako je dosadno i naporno kada se to dogodi nekoliko puta dnevno. Srećom, nema potrebe da posežete za drastičnim mjerama i brišete vaše prijatelje.

Stoga vam u nastavku donosimo upute kako blokirati zahtjeve za Facebook igre?

1. Odaberite ‘Games’ iz odjeljka ‘APPS’ u lijevom stupcu

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

Možete scrollati prema dolje da biste vidjeli koje igre vaši prijatelji i druge korisnici igraju, ali naša namjera je blokirati pozivnice za igre na Facebooku, zato se pozicionirajte na vrh stranice, pa zatim kliknite ‘Activity’.

2. Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre?

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

U gornjem lijevom kutu kliknite na ‘Invitations’ i vidjet ćete sve pozive od prijatelja. Nađite zahtjev za igru koji želite blokirati i kliknite mali ‘X’ s lijeve strane gumba ‘Accept’.

Zatim će se pojaviti pop-up okvir s opcijom: “Block Candy Crush Saga?” Ili neki drugi naslov igre koju ste odabrali. Kliknite kako bi blokirali sve zahtjeve koji se odnose na tu igru ​​(gornja slika).

Potom kliknite na ‘Ignore all requests from User Name’ i nećete nikakve zahtjeve za igru od te osobe.

3. Kako blokirati pojedinačne igre?

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

Ako ste dobili brojne zahtjeve da igrate istu igru, ili želite preventivno blokirati zahtjeve za igru na Facebooku, moguće je blokirati zahtjev za pojedine igre.

Vratite se na  ‘Games’ dio vaše Facebook stranice, pronađite igru, kliknite na nju i kad se pojavi zaslon s informacijom, kliknite ‘Block’. Pojavit će se Pop-up prozor u kojem klikom na ‘Confirm’ potvrđujete da želite blokirati aplikaciju i nećete više dobivati zahtjeve za tu igru.

4. Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre od prijatelja?

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

Ako imate Facebook prijatelja koji je zagriženi ovisnik o Facebook igrama i neprestano šalje zahtjeve za aplikacije, također, možete blokirati sve pozive od njih.

Kliknite na malu strelicu u gornjem desnom kutu Facebook stranice i kliknite ‘Settings’.

Na lijevoj strani odaberite ‘Blocking’, te potražite ‘Blocking app invites’ i utipkajte ime osobe koju želite blokirati. Čim počnete tipkati, pojavit će se imena vaših prijatelja. Odaberite onog kojeg želite blokirati.

Možete ih deblokirati kasnije tako da se vratite na ‘Manage blocking’ i kliknete ‘Unblock’ uz njihovo ime.

5. Kako isključiti aplikacije i igre na Facebooku?

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

Ako želite blokirati sve zahtjeve za igre na Facebooku, možete isključiti ‘Platformu’. Ovaj potez uklanja postove aplikacija i igara iz vašeg Timelinea što znači da nećete biti u mogućnosti prijaviti se na igre na Facebooku.

Kliknite na malu strelicu u gornjem desnom kutu vaše Facebook stranice i odaberite ‘Settings’, potom odaberite ‘Apps’ s lijevom stupcu.

Pogledajte dolje za Apps, web sites i Plugin. Trebalo bi pokazivati ‘Enabled’. Kliknite ‘Edit’.

Kako blokirati zahtjeve za Facebook igre

Pojavit će se kućica ‘Turn Platform Off’, kliknite ‘Disable Platform’ i više nećete primati notifikacije ili pozivnice od aplikacija.

Sada kada ste sve pročitali i isprobali, službeno ste obučeni za blokiranje i isključivanje Facebook igara i aplikacija. Čestitamo!

Foto: Flickr