Kako obrisati Twitter profil (i ponovno ga aktivirati u slučaju da se...

Kako obrisati Twitter profil (i ponovno ga aktivirati u slučaju da se predomislite)

Piše: -
Kako obrisati Twitter profil

Twitter može biti predivno mjesto. Brzinske rasprave o bilo kojoj temi, druženje s dragim vam tviterašima u bilo kojem trenutku, ironični hashtagovi (zbilja, tko ih ne voli?), praćenje najnovijih vijesti skoro pa u trenutku kada su se dogodile… sve su to stvari zbog kojih volimo ovu društvenu mrežu. No isto tako može poprilično zamorno mjesto prepuno bezrazložnog hejta, maltretiranja pojedinih, najčešće poznatijih tviteraša i spama.

Odlučite li da trebate predah of tvitanja ili ste se ozbiljno počeli pitati kako obrisati Twitter profil, sve što trebate je ovaj praktičan vodič.

5 stvari za imati na umu prije nego krenete na brisanje Twitter profila

1. Korisničko ime i/ili email adresu možete promijeniti bez brisanja profila

Želite li samo promijeniti svoje korisničko ime ili email adresu povezanu s vašim profilom, nije potrebno da se upustite u potpuno brisanje svojeg profila već oboje možete promijeniti u bilo kojem trenutku tako da se ulogirate u svoj profil, kliknete na ikonu svojeg profila, kliknete na Settings i upišete novo korisničko ime i/ili email adresu.

Brisanje Twitter profila

2. Korisničko ime i/ili email adresu možete možete zadržati i nakon brisanja profila

Želite li krenuti s potpuno ‘svježim’ profilom, ali koji će imati jednako korisničko ime i email kao prethodni, u istim kućicama kao u prošlom koraku upišite novo korisničko ime i email i ne zaboravite potvrditi novu email adresu nakon što vam Twitter pošalje link za to. Nakon toga možete kreirati novi profil s novim-starim korisničkim imenom i emailom.

3. Morat ćete imati strpljenja

Nakon odabira brisanja, on će biti izbrisan u roku par minuta, ali neki njegovi dijelovi će ostati vidljivi i nekoliko dana nakon brisanja.

4. Twitter nema kontrolu nad sadržajem indeksiranim od strane tražilica poput Googlea i Binga

To znači da bi se neki vaši stari tvitovi mogli i dalje prikazivati u rezultatima pojedinih pretraga. Ako ste se nadali da ćete u potpunosti moći nestati s Twittera i zamesti svaki trag da ste ikada tvitali, to ipak nije moguće.

5. Možete zatražiti arhivu svojih tvitova

Većina tviteraša ima neke svoje tvitove koji su im iz bilo kojeg razloga jako dragi. Ako ste i vi u toj skupini, postoji način da ih zauvijek sačuvate i nakon što vaš profil bude obrisan. Kliknite na ikonu svojeg profila pa na Settings pa na Request your archive. Twitter će na vašu email adresu će kroz neko vrijeme poslati link preko kojeg možete preuzeti svoju arhivu, a u njemu ćete pronaći Go now gumb kojim ćete pokrenuti preuzimanje svoje Twitter arhive u obliku .zip datoteke. Jednom kada ju preuzmete kopirajte .zip sadržaj u folder i kliknite na index.html ikonu koja će otvoriti vašu arhivu u browseru te ćete ju nakon toga moći pretraživati po mjesecima.

Što ako poželite ponovno aktivirati svoj Twitter profil?

Naravno da vas Twitter neće pustiti da se samo tako odreknete tvitanja pa je zato uveo period od 30 dana kada će vaš profil prvo biti deaktiviran, ali ne i u potpunosti obrisan. U tih 30 dana imate vremena razmisliti želite li ponovno aktivirati svoj profil, a odlučite li se na to, sve što trebate napraviti je ulogirati se u njega.

Nakon isteka perioda od 30 dana Twitter će početi brisati vaše podatke sa svojih servera što može potrajati i do tjedan dana. Nakon toga više neće biti moguće aktivirati prethodno deaktivirani profil jer će on sada biti u potpunosti izbrisan.

Kako obrisati Twitter profil u 4 koraka

1. Ulogirajte se na Twitter (twitter.com) preko svojeg računala (profile ne možete brisati preko mobitela).

2. Kliknite na Settings opciju koja će vam se pojaviti u padajućem izborniku nakon što kliknete na ikonu svojeg Twitter profila u gornjem desnom kutu ili jednostavno kliknite OVDJE.

3. Kliknite na Deactivate my account.

Kako izbrisati Twitter profil

4. Twitter će vas još jednom podsjetiti na sve stvari koje, ako ste pažljivo čitali članak, već znate pa sve što vam preotaje je kliknuti Deactivate gumb, upisati svoju Twitter lozinku i kliknuti na Deactivate account. Sada samo morate pripaziti da se u idućih 30 dana ne ulogirate u Twitter profil jer ćete time resetirati proces brisanja.

I to je sve! #PieceofCake