Instagram prati Twitter i Snapchat, donosi mogućnost pregledavanja probranog video sadržaja

Instagram prati Twitter i Snapchat, donosi mogućnost pregledavanja probranog video sadržaja

Piše: -
Instagram aplikacija sadržaj

Jedan od trenutnih gorućih problema za društvene mreže je pronaći efikasan način kako korisnicima olakšati organizaciju i pretraživanje sadržaja. Nedavno je Twitter predstavio Moments, pregledavanje grupiranih tvitova kako bi korisnicima olakšao raspravu i pronalazak zanimljivog sadržaja, a prije njega se slična stvar pojavila na Snapchatu u obliku Live Stories opcije. Sada je i Instagram uveo sličnu opciju, i to baš na Noć vještica.

Instagram aplikacija noć vještica

Naime, kako donosi Re/code, Instagram je svojim korisnicima u Americi ponudio opciju gledanja najboljih videa za Noć vještica i to kao specijalizirani Instagram video kanala s probranim sadržajem kojeg biraju upravo zaposlenici Instagrama.

Ono što ovakve video klipove izdvaja od klasičnog sadržaja na Instagramu je nedostatak standardnih rubova unutar aplikacije jer prekrivaju čitavu širinu zaslona, teksta objave te brojača lajkova.

“Ovo je novi način kako korisnici Instagrama mogu iskusiti važne trenutke i evente u stvarnom vremenu, kroz oči Instagram zajednice”, izjavio je Instagramov glasnogovornik za Re/code te je dodao da je ovo samo početak predstavljanja probranog sadržaja korisnicima Instagrama.

Predstavljanje kanala s probranim sadržajem logičan je korak za Instagram, pogotovo ako uzmemo u obzir da društvenim mrežama olakšavanje pronalaska popularnog sadržaja oko određenih offline evenata donosi nove prilike za zaradu u obliku sponzorstava od strane brendova te ciljanog oglašavanja unutar određenih evenata.

Fotografija: Re/code / Instagram / InPublic