Instagram plus fontovi = Typic

Instagram plus fontovi = Typic

Piše: -
Instagram Typic aplikacija
Foto: www.iloveapps.hk

Ako ste kao i ja i volite lutati bespućima App Storea u potrazi za sljedećom najboljom aplikacijom, onda su velike šanse da ste već naletjeli na Typic. Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja (i samo ime joj govori) ujedinjuje slike/fotografije sa zanimljivim fontovima. Dakle, riječ je o nešto jednostavnijoj inačici Instagrama koja uz to ima i mogućnost stavljanja zanimljivih poruka i rečenica direktno na fotografiju koju obrađujete.

Typic – dobre strane

Jednom kada ‘skinete’ Typic, shvatit ćete koliko je aplikacija jednostavna, a opet zanimljiva za korištenje. Jednako kao i Instagram, Typic vam nudi mogućnost da na fotografiju postavite jedan od šest ‘cool’ filtera kako biste joj dali onaj hipsterski štih koji je proslavio ovu društvenu mrežu. No, prava zabava počinje tek kada krenete na drugi dio, a to je postavljanje zanimljivih riječi ili rečenica – direktno na fotografiju. Na taj način svoja mala umjetnička djela činite još ljepšima, a cijeloj fotografiji dajete određeni kontekst. Naime, već vidim situacije u kojima uz pomoć Typica fotografiranim prijateljima ubacujete rečenicu koja vas je sve nasmijala u večernjem izlasku. Nakon što ju obradite, fotografiju možete podijeliti s njima na Facebooku, Twitteru ili Instagramu.

Sam proces izrade tekstova vrlo je jednostavan. Odabirete font i njegovu veličinu, a zatim ga prstima pomičete na željeno mjesto na fotografiji ili slici. Na kraju, aplikacija vam nudi i da odaberete crni ili bijeli okvir oko fotografije, jednako kao i da podesite prozirnost teksta kojeg ste napisali. Naime, za potpuno dojam važno je da on bude što uočljiviji.

Typic – loše strane:

Ova iPhone i iPod touch aplikacija prema svemu sudeći još uvijek je u izradi. Iako je potpuno funkcionalna i stabilna, vidljivo je kako joj nedostaje još mnogo mogućnosti. Npr. filtera koje možete koristiti ima samo šest. Također, različitih fontova na kojima se aplikacija bazira ima tek – sedam. Programeri su očito išli na što jednostavnije rješenje te se mora priznati da su u tome uspjeli. Međutim, u sljedećim inačicama definitivno ćemo željeti vidjeti još opcija. Za kraj, možda najveći minus aplikaciji ide zbog činjenice da BOJU slova nije moguće mijenjati. Ona je po defaultu bijela, a mijenjati joj se može jedino prozirnost.

Zanimljivo je spomenuti i da ova aplikacija, iako ima sve mogućnosti, u biti nije društvena mreža sama za sebe. Istražujući što internet govori o njoj, shvatio sam da mnogo korisnika priželjkuje i očekuje da Typic, u nekim budućim vremenima i verzijama postane konkurent Instagramu i na tom polju. Hoće li ga maknuti s trona? Vjerojatno ne, ali bit će zanimljivo pratiti tu borbu.

Instagram Typic aplikacija

Dakle, hoćete li ‘skinuti’ Typic ovisi isključivo o vašim preferencijama. Trebate li slova na fotografijama, ovo je prava stvar za vas. Iako nedorađena, aplikacija korisnicima nudi točno ono što na Instagramu nedostaje od samog početka – mogućnost da napišem „Autumn“ na fotografiju smeđeg, smežuranog lista kojeg sam netom uslikao i provukao kroz „Earlybird“ filter za potpuni dojam maksimalnog hipsterstva.