Instagram je pokrenuo @Music, kanal za sve zaljubljenike u glazbu

Instagram je pokrenuo @Music, kanal za sve zaljubljenike u glazbu

Piše: -
Instagram Music kanal, Instagram specijalizirani kanali, @Music, zaljubljenici u glazbu, glazbenici na instagranu

Na Instagramu nisu postojali službeni specijalizirani kanali, a Instagram je to odlučio promijeniti jučerašnjom najavom o pokretanju glazbenog kanala @Music.

Ova je odluka zapravo vrlo logična kada se u obzir uzme podatak da preko 25% najpopularnijih Instagram profila pripada upravo glazbenicima.

Instagram već nekoliko godina redovito koriste mnogi poznati i manje poznati glazbenici, najčešće za objavu detalja iz privatnog života ili nekih detalja u procesu stvaranja i promocije glazbe koje bi fanovima inače ostale nevidljive.

Instagramov CEO Kevin Systrom pojasnio je da društvena mreža svoj prvi specijalizirani kanal želi proširiti na čitav glazbeni svijet.

– Na kanalu ćemo isticati i glazbene fotografe, ilustratore omota albuma, proizvođače instrumenata i, naravno, fanove. Također ćemo mjesečnim hashtagom glazbene tematike poželjeti dobrodošlicu sudjelovanju čitave zajednice – kaže Systrom.

Instagram @Music kanal osvježavat će se novom objavom svaki dan od utorka do nedjelje, a sadržaj će biti kombinacija kratkih biografija glazbenika i video klipova koji će fokus staviti na nezavisne i manje poznate glazbenike diljem svijeta. Iz Instagrama poručuju da će jedna od glavnih zadaća ovog kanala biti otkrivanje glazbenih talenata u nastajanju.

Prva dva profila u fokusu kanala su onaj Questlovea, poznatog bubnjara skupine The Roots i Tricota, ženskog math-rock tria iz Japana. Opširnije biografije Questlova i Tricota su već na Instagramovom blogu, kao što će to biti slučaj i sa svima koji će ubuduće biti objavljeni na kanalu.

S obzirom na to da je kanal pokrenut jučer i da trenutno ima samo tri objave, trenutna brojka od preko 35 000 pratitelja uopće nije loša, a kao i Instagramov CEO, uvjereni smo da će u narednim mjesecima jako brzo rasti.

– Glazba je ogroman dio svih zaposlenika Instagrama i znamo da dijelimo tu strast s vama. Zato zapratite @Music jer smo uvjereni da ćete otkriti nešto novo – kaže Systrom na završetku uvodne objave za @Music.

Što kažete na @Music? Jeste li ga već zapratili?

Fotografija: Instagram