Instagram fotografije počele su se prikazivati u novoj, većoj rezoluciji

Instagram fotografije počele su se prikazivati u novoj, većoj rezoluciji

Piše: -
Instagram rezolucija

Osim uvođenja novih filtera, Instagram fotografije od svojih početaka nisu vidjele neke značajnije izmjene i zbog toga je aplikacija u zadnje vrijeme bila na udaru kritičara koji su standardnu Instagram rezoluciju od 640×640 piksela smatrali zastarjelom.

Među kritičarima je bio i jedan od urednika The Vergea, a upravo je on među prvima primijetio da je ova društvena mreža fotografije na serverima počela spremati u 1080×1080 rezoluciji iako se još većina Instagram fotografija korisnicima prikazuje u onoj od 640×640 piksela.

Novost su ubrzo potvrdili i iz Instagrama napominjući da su još prošlog tjedna postupno počeli uvoditi veću rezoluciju za iOS i Android korisnike tako da bi ona do sada trebala biti dostupna većini korisnika.

Jesu li i vaše fotografije u novoj rezoluciji možete provjeriti tako da preko Chromea, Firefoxa ili nekog drugog pretraživača odete na web verziju Instagrama, kliknete desni klik na željenu fotografiju i otvorite HTML source kod fotografije. Nakon toga s CTRL+F otvorite pretragu i upišite ‘.jpg’. Prvi URL link bi trebao voditi na fotografiju s novom rezolucijom, kopirajte ga u novi prozor i pogledajte možete li fotografiju povećati kako bi vam se prikazala nova Instagram rezolucija od 1080×1080 piksela.

Osim boljeg iskustva korištenja za sve ljubitelje aplikacije, od veće rezolucije fotografija najviše će profitirati tvrtke koje pružaju usluge printanja i uokvirivanja Instagram fotografija.

Jesu li i vaše Instagram fotografije osvanule u novim rezolucijama?

Fotogafija: wikimedia.org