Gejmeri, nema više plaćanja! Stigao je Gamee – prva društvena mreža za...

Gejmeri, nema više plaćanja! Stigao je Gamee – prva društvena mreža za igranje

Piše: -
drustvena mreza Gamee

Čekate u redu i taman kad vas je krenulo prelaženje razina neke jednostavne igre, iskače pop-up prozor i traži naknadu za daljnje igranje. Nama se nije dogodilo jednom, i nismo bili oduševljeni. Koliko god bila zabavna, igra nam je odmah pokvarila početno dobro raspoloženje i ufuravanje u postizanje rekorda. No, kako stvari stoje, na radost svih gejmera takvim situacijama je došao kraj.

Nova društvena mreža Gamee, stvorena je posebno za gejmere koji su umorni od igara koje traže određenu naknadu jer ih developeri ograničavaju dok ne plate određeni iznos. Gamee je dizajniran i zamišljen da bude prva društvena mreža za potpuno besplatne igre, te tako omogućava korisnicima da otkrivaju nove igre, bez pritiska kupnje cijele igre ili njenih određenih dijelova. Cilj ove društvene mreže je potpuna zabava, a nakon što ste instalirali Gamee možete se nadmetati s vašim prijateljima u ostvarenim rezultatima i s drugima podijeliti svoje uspjehe i neuspjehe tijekom igranja.

Kako je sve počelo? Jan Rezab, osnivač Socialbakersa, nešto ranije ove godine, uložio je 600.000 dolara u pokretanje startupa lociranog u Pragu, a tim je sada spreman za početak izbacivanje nove gejmerske društvene mreže budućim korisnicima.

Na čelu društvene mreže Gamee je bivša djelatnica Googlea Bozena Rezab, supruga osnivača Socialbakersa.

“Prvo smo odlučili uložiti novac u Gamee, a zatim mi je sve postalo toliko uzbudljivo da sam im se pridružila kao izvršni direktor”, rekla je Bozena za The Next Web.

U osnovi, Gamee je platforma puna besplatnih igara sa značajkama koje smo navikli vidjeti na društvenim mrežama. To podrazumijeva da korisnici mogu izazvati svoje prijatelje unutar i izvan mreže, dijeliti zanimljive igre i rezultate, i druge slične opcije. Blagodati društvene mreže su igre stvorene u HTML5, a očituju se u mogućnosti da se može igrati bilo gdje na webu, a ne nužno unutar mreže.

društvena mreža Gamee

Tko je ciljna publika društvene mreže Gamee?

Glavna ciljna publika mreže Gamee su gejmeri koji se uglavnom igraju na svojim mobilnim telefonima između obavljanja određenog posla, čekanja u redu negdje i slično. No, iako to opis sugerira, igrači nisu toliko pasivni.

“Vjeruje se da ovaj tip gejmera provodi samo nekoliko minuta dnevno igrajući igre, ali pravi brojevi su mnogo veći. Takvi gejmeri se nazivaju casual gejmerima, jer ne igraju zahtjevne i komplicirane igre. No, prema različitim istraživanjima casual gejmeri provode i do šest sati tjedno igrajući, što je značajan broj iako je još uvijek daleko od sati onih hardcore igrača”, rekla je Rezab

Kako se Gamee financira?

Bozena Rezab iznimno je ponosna na činjenicu da su sve igre na društvenoj mreži Gamee besplatne i tako će i ostati zauvijek. Prema njezinu mišljenju, igre koje zahtijevaju njihovu kupnju imaju za cilj opljačkati korisnike sa svojim jednostavnim igraćim platformama. Za Gamee, Rezab je odabrala model rada s brendovima koji mogu sponzorirati postojeću igru ​​ili stvoriti novu u suradnji s timom developera Gamee platforme.

“Mnogi brendovi ne moraju graditi ime jer su već poznati, a sljedeći njihov korak je povećati angažman svojih fanova i influencera”, pojasnila je Rezab i nadodala da sponzorirane igre, prema njenom mišljenju, mogu donijeti veću vrijednost brendu od bilo kojeg oglasa, a ujedno potaknuti interakciju s korisnicima.

Kao dokaz da ovaj projekt zaista ima budućnost, napomenimo da od srpnja 2015. postoji pet međunarodnih brendova koji s njima rade na razvoju igara, uključujući španjolski odjevni brend Desigual i francusku medijsku kompaniju Lagardère.

Gamee – ubojica dosade

Gledajući iz kuta istinskih gejmera koji ne žele biti sputavani u obaranju rekorda dok čekaju na red u banci, društvena mreža Gamee nema prave mane. Čini se da je iskustvo rada u Googleu i razvoju Socialbakersa kreiralo fantastičnu ideju za koja bi mogla prerasti u veoma popularnu destinaciju svih gejmera. Budimo iskreni, svatko od nas je posegnuo u džep odigrati koju igru dok se ne izredaju ljudi ispred njega. Sada nema više lutanja i razmišljanja koju igru skinuti, nego ćemo otvoriti Gamee i prkositi drugima svojim rekordima. Ako ju želite isprobati, Gamee aplikacija je sada dostupna za preuzimanje na vašim Android i iOS uređajima.

Foto: Pixabay