Finska je prva zemlja na svijetu s vlastitim emotikonima

Finska je prva zemlja na svijetu s vlastitim emotikonima

Piše: -

Finska je poznata po nekoliko stvari. Saune, Nokia 3310 i metal glazba samo su neke od njih, ali izgleda da finska Vlada smatra kako prepoznatljivosti njihove zemlje ipak nisu dovoljno prepoznatljive. Ministarstvo vanjskih poslova Finske zato ih je odlučilo iskomunicirati online kampanjom i to na jedini internetu prihvatljiv način u 2015. godini – emotikonima!

Prema riječima njihovog ministarstva, emotikoni su zapravo dio božićnog kalendara koji će biti dostupan na ThisisFINLAND, web stranici napravljenoj isključivo za brendiranje Finske u svijetu.

Finska emotikoni

“Emotikoni, prvenstveno korišteni od strane mladih, revolucionarizirali su komunikaciju na isti način kao što su to u svoje vrijeme napravile SMS poruke. Emotikoni su stvoreni više za vizualnu nego verbalnu komunikaciju i to Fincima odgovara”, rekla je Petra Theman, ravnateljica njihove službe za javnu diplomaciju.

Emotikone je dizajnirao Bruno Leo Ribeiro, kreativni direktor marketinške agencije hasan & partners, a Finska najavljivanim božićnim kalendarom cilja na dobar dio planete pa će tako biti dostupan na čak 13 jezika, uključujući španjolski, kineski i ruski.

“Finski emotikoni namjerno su dizajnirani na šaljiv način, ali nadam se da će svijetu iskomunicirati ne samo posebnosti već i prednosti našeg naroda, a jedna od njih je razoružavajuća iskrenost”, dodaje Theman.

Ako ste oduvijek osjećali da u sebi imate finske krvi ili jednostavno želite svojoj kolekciji emotikona pridružiti jedan s golim ljudima u sauni, želja će vam se uskoro ostvariti.

Fotografija: formin.fi