Facebook Tips – nova opcija koja neodoljivo podsjeća na Foursquare

Facebook Tips – nova opcija koja neodoljivo podsjeća na Foursquare

Piše: -
Facebook Tips nova opcija

Kako znamo da je neki klub najbolji u gradu, a kava najfinija baš ‘Kod Jože’ u obližnjem lokalnom kafiću? Pitamo prijatelje, kolege, obitelj, a ako oni ne znaju – okrećemo se internetu, odnosno društvenim mrežama.

Odnedavno je i to postalo jednostavnije jer je Facebook javnosti predstavio novu opciju koja omogućuje da sve kritike, pohvale i pokude o jednom mjestu vidite na svom News Feedu. Ako vas ova opcija podsjeća na Foursquare, to je apsolutno istina.

Opcija Facebook Tips postavljena je na vrh vašeg News Feeda i to isključivo korisnicima koji na pametnim telefonima imaju uključenu opciju prepoznavanja lokacije. Jednom kada Facebook shvati da ste u blizini nekog važnog spomenika ili restorana, iskočit će vam sve informacije koje su drugi pisali o tom mjestu – a na vama je da ih uključite i pročitate ili ignorirate.

Osim poruka i savjeta drugih korisnika, Facebook će za određeno mjesto nuditi i više opcija poput nadolazećih događanja i koncerata ako je riječ o kakvoj dvorani ili specijalnim ponudama ako je riječ o restoranu.

Ova opcija samo je jedna u nizu u trendu koji se naziva geolokacijsko oglašavanje i prikazivanje objava na News Feedu koje se temelje na vašoj lokaciji. Nešto slično ovih dana razvija i Twitter, ali i Snapchat koji svakim danom gigantima oduzima sve veći dio društveno-mrežnog kolača.

Fotografija: Facebook