Facebook stavlja sve veći naglasak na video sadržaj

Facebook stavlja sve veći naglasak na video sadržaj

Piše: -
Facebook stavlja sve veći naglasak na video sadržaj

Facebook se itekako može pohvaliti impresivnim brojkama što se tiče oglašavanja. Posebno se ističu oglasi za mobilno sučelje, koji sad čine 69 posto prihoda od oglasa, ali brojkama se mogu pohvaliti i pogledani video zapisi.

Nakon što je Apple objavio odlične rezultate za kraj 2014. godine, Facebook je također imao uspješan prethodni kvartal. Naime, u zadnja tri mjeseca prošle godine uprihodio je ukupno 3,6 milijardi dolara od oglasa, što je porast od 53 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije.

Istodobno, broj korisnika i dalje raste, a prema podacima na kraju 2014. Facebook u ožujku bilježi 1,415 milijardi mjesečno aktivnih korisnika, što je porast od 13 posto u odnosu na godinu. Ukupno, Facebook je u cijeloj prošloj godini imao prihode u iznosu od 12,5 milijardi dolara, prenosi AdWeek. Iz Facebooka su pak potvrdili kako se video zapisi pogledaju čak tri milijarde puta na dan što je trostruko veća brojka od rujna prošle godine.

Sheryl Sandberg, COO Facebooka napomenula je koliko je video sadržaj važan:

“Video je format koji su marketinški stručnjaci dugo koristili kako bi izgradili emocionalnu povezanost s brendovima” – smatra Sandberg.

Ova izjava, kao i činjenica da se u News Feedu pojavljuje sve više video zapisa, govori kako su u Facebooku očito odlučili dati prednost upravo toj vrsti sadržaja. Samim time i oglašivači moraju biti spremni za nove promjene i potencijal koji nudi video kao poseban oblik sadržaja. Vjerujemo kako će nastupiti i mnoge promjene vezane uz vrste oglašavanja na Facebooku jer su već uvedene i određene promjene u prikazivanju video sadržaja pa se tako video zapisi automatski pokreću na platformi. Moguće je tu opciju ručno deaktivirati, a tek se gledanje videa dulje od tri sekunde računa kao jedan ‘pregled’.