Facebook nadogradnjom Notes opcije postaje konkurencija blogovima

Facebook nadogradnjom Notes opcije postaje konkurencija blogovima

Piše: -
Facebook nadogradnjom Notes opcije postaje konkurencija blogovima

Facebook je izbacio novi dizajn za svoju Notes opciju te ona sada nudi bolji format i omogućuje korisnicima oblikovanje teksta novim alatima, te mogućnost dodavanja fotografije. To je vjerojatno napravljeno s ciljem da se potakne korisnike na veću upotrebu Notesa unutar društvene mreže, dajući tako Facebooku značajke blog platforme. Drugim riječima, Facebook želi unaprijediti svoj cilj da postane mjesto gdje će svi slobodno izražavati svoje mišljenje.

Osim uključivanja naslovne fotografije, što omogućava malo više personalizacije, Facebook vam nudi da birate veličinu fotografije koju možete umetnuti unutar teksta i kreirate naslov. Također, tekst može biti formatiran u zaglavlja, citate, ili u formatu natuknica. Sve u svemu, ove promjene daju Notes opciji dodatnu vrijednost kako bi se istaknula pored News Feeda.

Ova ažurirana verzija Notesa dostupna je svima uključujući desktop i mobile korisnike, iako su kompozicijski dodaci dostupni samo na desktopu.

Facebook Notes opcija

U kolovozu, Facebook je napravio velike promjene na Notes opciji, a one su rezultirale mogućnošću da korisnici imaju atraktivnu alternativu objavljivanju dugih statusa. Tako sada Facebook s Note opcijom daje korisnicima “osjećaj trajnosti i važnosti.”

Facebook Notes opcija

Nova nadogradnja može se smatrati određenom nužnošću zbog potrebe 1,49 milijarde mjesečno aktivnih korisnika da detaljnije podijele svoje misli na društvenoj mreži. Potencijal za korištenje Notes opcije zasigurno je velikpogotovo jer se sadržaj može se koristiti u reklamne svrhe. Tvrtke već imaju mnogobrojne mogućnosti za razvoj vlastitog poslovanja, a dodavanje korisne blog opcije može im također biti veoma zanimljivo.

Naravno, obnovljena Notes opcija mogla bi predstavljati izazov za blogove poput Tumblra, a s obzirom Facebookov doseg u odnosu na druge platforme definitivno će biti zanimljivo pratiti razvoj događaja.

Fotografija: Pexels / InPublic