Facebook Messenger od sada nudi i opciju video poziva

Facebook Messenger od sada nudi i opciju video poziva

Piše: -
Facebook Messenger video pozivi, video pozivi. caht poziv, kako uspostaviti video poziv, korištenje messengera

Facebook je s novom verzijom svoje Messenger aplikacije svim korisnicima napokon omogućio obavljanje video poziva i tako ispravio veliki nedostatak prijašnjih verzija aplikacije.

Nakon što je prošle godine u Messenger uvedena opcija za snimanje audio poruka, aplikacija je vrlo brzo postala popularna za VoIP, tj. telefoniranje preko interneta, a iz Facebooka kažu da udio Messengera u mobilnoj VoIP komunikaciji u ovom trenutku iznosi preko 10%.

Razlog ovakvoj popularnosti možemo pronaći u maksimalnoj jednostavnosti korištenja koju Facebook duguje svojoj postojećoj korisničkoj bazi. Za slanje poruka, a od sada i uspostavljanje video poziva, samo je potrebno u tražilici pronaći ime i prezime Facebook prijatelja za razliku od drugih aplikacija koje traže barem još neki podatak poput emaila ili broja telefona.

Za uspostavu video poziva putem Messengera sve što trebate napraviti je u chat prozoru dodirnuti ikonu kamere koja se nalazi u gornjem desnom kutu, a sve ostalo će napraviti aplikacija.

Facebook Messenger video pozivi

Ova je opcija za sada dostupna samo na smartphoneima, a ostaje za vidjeti hoće li Facebook smisliti način kako u video pozive ubaciti i oglase.

Messenger video pozivi su trenutno dostupni za iPhone i Android korisnike u Belgiji, Hrvatskoj, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Laosu, Litvi, Meksiku, Nigeriji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, SAD-u, Urugvaju i Velikoj Britaniji.

Facebook poručuje da će korisnici iz ostalih zemalja novu Messenger opciju dobiti u idućim mjesecima.

Jeste li već isprobali video pozive preko Messengera? Što kažete na novu opciju?

Fotografije: Facebook