Facebook je najpopularnija iOS aplikacija svih vremena

Facebook je najpopularnija iOS aplikacija svih vremena

Piše: -

Pisali smo već o tome kako Mark Zuckerberg zasigurno trlja ruke zbog brojke od preko 1,4 milijarde Facebook korisnika te financijski vrlo dobrog kvartala, a sada može biti zadovoljan još jednom statistikom.

Naime, ekipa iz tvrtke App Annie koja se bavi analitikom aplikacija za mobilne uređaje predstavila je analizu i poredala najpopularnije iOS aplikacije svih vremena i to u nekoliko kategorija. Ona koja nas zanima je top lista iOS aplikacija po broju downloada na kojoj je vidljivo da Facebook uvjerljivo dominira iPhoneima i iPadima diljem svijeta.

Uz to što je službena Facebook aplikacija na prvom mjestu kao najpopularnija iOS aplikacija svih vremena, odmah iza nje je Facebook Messenger, a četvrto i šesto mjesto su zauzeli Facebookovi Instagram i WhatsApp Messenger.

Najpopularnije ios aplikacije svih vremena

Prema riječima App Annie ekipe, ovaj su izvještaj napravili kao svojevrsnu retrospekciju prije devetog listopada i Appleovog vrlo iščekivanog keynotea na kojem će predstaviti iOS 9 i brojna druga iznenađenja. U izvještaju ćete osim najskidanijih pronaći i top listu najprofitabilnijih iOS aplikacija te koliko su u određenim dijelovima svijeta popularne, a iOS igre su dobile zasebnu analizu popularnosti i zarade.

Izvještaj u svoj inbox možete preuzeti ovdje.

Fotografija: App Annie